Select Page

Per segon any consecutiu, l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa participa en el +MOT, l’etiqueta que agrupa les activitats complementàries del festival MOT de literatura de Girona-Olot organitzades per entitats i organismes de les ciutats on té lloc el festival. Des del 20 de març fins al 3 d’abril, doncs, a l’Arxiu es podrà veure una vitrina que, sota el nom Relats amb història, mostra una quinzena d’obres de ficció (novel·les, drames teatrals, còmics) sobre el passat de la Garrotxa. El llibre exposat més antic és José Pujol (a) Boquica, gefe de bandidos, de Jacques Arago, publicat a Barcelona l’any 1841, que recrea la vida d’aquest traginer besaluenc convertit en un mític miquelet al servei de Napoleó durant la guerra del Francès. El més modern, publicat l’any passat, és la penúltima novel·la de Care Santos, Diamant blau, la història d’una família de tintorers de Mataró procedent d’Olot, amb arrels en un mas de Santa Pau. Al costat d’aquests llibres, també es podran veure alguns documents conservats a l’Arxiu que hi estan relacionats o que han servit de material de treball per a la seva redacció.