Select Page

Ja s’han iniciat les obres del pont del Salt al municipi de Sant Joan les Fonts. Aquesta infraestructura, que uneix el nucli del municipi amb Olot, la Vall de Bianya, la Canya i la urbanització Peracaula, és la porta d’entrada a Sant Joan les Fonts per la zona nord-oest. Aquestes obres suposaran una notable millora en seguretat tant per a vehicles com per als vianants que vulguin accedir a peu al municipi.

Els treball s’han iniciat aquesta setmana, però no serà fins la primera de febrer que l’afectació al trànsit al Pont del Salt serà total (no es podrà circular en cap sentit). Si tots els treballs es desenvolupen segons la planificació establerta, aquest tall total de circulació tindrà una durada aproximada d’unes deu setmanes. Les millores plantejades per a aquesta infraestructura, executades per la Generalitat de Catalunya en coordinació amb l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts, suposaran la substitució de la plataforma actual per una nova. A més, aquesta nova plataforma disposarà de dos vials de 3,5 metres d’amplada cadascun, el que suposarà l’eliminació de la preferència de pas, permetent que camions de gran tonatge puguin accedir al pont simultàniament sense cap limitació. Destaca també, com a principal característica de l’obra, l’ampliació del radi del revolt, un dels punts que fins al moment provocava més problemes als conductors a l’hora d’accedir al pont.

Els vianants també disposaran de millors accessos, ja que s’ha planificat la construcció de dues voreres que permetran travessar el pont de forma segura, facilitant la connexió a peu entre el carrer Major de Sant Magdalena amb la urbanització Peracaula. Per últim, les obres també inclouen el soterrament de la línia d’alta tensió.

VIES ALTERNATIVES

Des de principis de febrer i fins a la finalització de les obres, les vies alternatives que podran utilitzar els vehicles per accedir a Sant Joan les Fonts seran, per una banda, l’autovia A-26, sortida de Castellfollit de la Roca, que permet accedir al municipi per les Fonoses.

Per una altra banda, per a tots aquells veïns que vinguin des de la zona de la Canya – Vall de Bianya i vulguin accedir al nucli de Sant Joan les Fonts, podran fer-ho per la rotonda d’entrada a la urbanització Peracaula, agafant la sortida esquerra i continuant direcció a l’Església Parroquial. En aquella zona, l’Ajuntament té habilitades zones d’aparcament per a vehicles, per facilitar l’accés al nucli a peu. Cal destacar que el Pont Medieval es mantindrà d’ús exclusiu per a vianants, prohibint la circulació de vehicles.

AFECTACIONS AL TRANSPORT PÚBLIC I TRANSPORT ESCOLAR

En el moment que la circulació a través del pont del Salt quedi totalment restringida (la primera setmana de febrer), els transports públics de la Garrotxa quedaran afectats en les línies que cobreixin Sant Joan les Fonts. En el cas de la línia del Bus Transversal de la Garrotxa, el servei actual de 14+14 expedicions diàries quedarà desdoblat, segons el recorregut sigui sentit Olot o sentit Castellfollit-Besalú. Així, alternativament, el Bus Transversal de la Garrotxa accedirà a les parades de Sant Joan les Fonts o la Canya, segons el sentit de l’expedició, mantenint el servei de Bus Transversal alternativament durant el període que duri el tall total al trànsit del Pont del Salt.

Les afectacions a la resta de línies de Teisa que tenen parada al municipi i/o al nucli de la Canya a través del pont del Salt, quedaran modificades en el seu recorregut a partir de la primera setmana de febrer. Els ciutadans podran consultar detalladament tots els horaris i rutes afectades a través del web: www.teisa-bus.com, adreçant-se a l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts o també al web del Consell Comarcal de la Garrotxa.

Finalment, el transport escolar del municipi també es veurà afectat un cop es produeixi el tall total del pont i fins a la finalització de les obres. En les properes setmanes, l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts i el Servei d’Educació del Consell Comarcal de la Garrotxa informaran a pares, alumnes i centres de les modificacions de recorregut i horaris.

L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts informarà puntualment als ciutadans del desenvolupament de les obres i les afectacions al trànsit a través del telèfon d’informació: 972 29 00 52, del web: www.santjoanlesfonts.cat i de l’aplicació gratuïta per a mòbils SmartVila, compatible amb IOS i Android.