Select Page

Divendres passat, l’Espai Jove Ideal va acollir la primera sessió de la Taula Jove Comarcal de l’any. La Taula Jove, coordinada pel Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa, és un espai de participació dels joves de la comarca (que tenen tècnic de joventut compartit amb el Consell Comarcal de la Garrotxa) per debatre i decidir accions al voltant de temes que els afecten directament.

Aquest any, la Taula Jove es vol convertir en un espai de formació d’agents de salut joves. La idea és formar i informar als joves de la Garrotxa en temes de promoció i prevenció de la salut, per tal que els participants esdevinguin referents davant els seus companys, i així crear una xarxa de joves que promoguin la salut a nivell comarcal, i que pugui afavorir les conductes sanes i ajudar a evitar situacions de risc entre la població jove de la Garrotxa.

En aquesta primera sessió celebrada divendres, la psicòloga Marina Marull, va explicar als 27 joves participants quines habilitats i coneixements ha de tenir un agent de salut, com poden, per exemple: tenir informació sobre els diferents recursos que tenim a la comarca al voltant de la salut; saber detectar conductes i/o actituds de risc; saber dirigir als altres en la direcció correcta per demanar suport a possible problemes relacionats amb la salut o ser un exemple en conducta sana.

Aquesta sessió introductòria ha servit per emmarcar als joves en les tres properes dinàmiques participatives que ja s’han programat, i que tractaran temes específics:

  • Relacions amoroses i sexuals. 17 febrer
  • Relacions entre el grup d’iguals. 31 de març.
  • Relacions familiars. 28 d’abril

No obstant, hi haurà temes que es tractaran de forma transversal, com l’autoestima, les habilitats socials, l’educació emocional o l’autoconeixement, temàtiques que són intrínseques a la Taula Jove Comarcal, perquè l’objectiu és oferir coneixements i habilitats als joves per a un bon creixement personal. Al final de cada sessió es recolliran les idees proposades pels joves i es transformaran en accions concretes per millor individualment i col·lectivament el seu entorn social.