Select Page

El proper dijous, 13 d’octubre, a les 7 de la tarda, a la sala d’actes de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, José Luis Bartolomé i Josep Granados conversaran sobre el català que parlem a la Garrotxa i els canvis que ha experimentat en els últims anys, amb especial atenció a l’Olot multilingüe i als anglicismes a la comarca.

Bartolomé i Granados, tots dos professors d’ensenyament secundari, el primer ja jubilat, també tenen en comú que van col·laborar regularment a El Cartipàs reflexionant sobre la sociolingüística local; el primer, amb la secció “Verbi gratia” (2005-2009), i el segon, amb la secció “Un pam de llengua” (2002-2005). Precisament, el llibre Verbi gratia (2009), en què Bartolomé va recollir els articles que va escriure en aquest butlletí, serà la base del col·loqui.

José Luis Bartolomé (Areny de Noguera, Osca, 1954) és col·laborador de diverses revistes i mitjans de comunicació, com Auriga i El Punt, i autor dels llibres Who pays the ferryman?: A Pick of Patchwork Poems from Talking Movies, Revetlla d’hivern i Distant Voices, Still Lives: A Second Pick of Patchwork Poems from Talking Movies, a més del ja citat Verbi gratia. Josep Granados (Sant Joan les Fonts, 1966) va ser redactor del Diccionari Llatí-Català, publicat per Enciclopèdia Catalana, i coordinador del Diccionari Grec-Català, publicat recentment per aquesta mateixa editorial.