Select Page

ADRINOC concedeix aquests ajuts a través del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya

La convocatòria Leader 2016 beneficiarà a 23 empreses, situades en territori ADRINOC, per un import total de subvenció de 668.642 euros, aquesta xifra suposarà una inversió privada de més 2,3 milions d’euros.

Les empreses beneficiades es reparteixen de la següent manera arreu del territori ADRINOC: 12 s’ubiquen a la Garrotxa, 10 a l’Alt Empordà i 1 al Gironès. Totes elles de dimensions petites: 1 petita empresa, 13 microempreses i 9 autònoms; majoritàriament dels sectors de serveis, indústria, turisme i agroalimentari. En mitjana, aquestes empreses subvencionades, rebran un 32% de l’import del seu projecte d’inversió en forma de subvenció a fons perdut.

Els ajuts Leader estan adreçats a emprenedors, microempreses i PIMES que facin inversions per a la creació, millora o ampliació dels seus negocis; l’objectiu d’aquests ajuts és la diversificació i promoció de l’economia en zones rurals que permeten obtenir fins a un 40% de subvenció.

Aquests ajuts són convocats pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya i cofinançats amb fons europeus FEADER i amb fons propis del mateix departament. A Catalunya els ajuts es vehiculen i gestionen a través dels 11 Grups d’Acció Local reconeguts per la UE, com és el cas d’ADRINOC. Aquesta associació abasta un territori format per 75 municipis rurals de les comarques de l’Alt Empordà, la Garrotxa, Osona, el Pla de l’Estany, la Selva i el Gironès.

ADRINOC, ha seleccionat a aquestes 23 empreses en base als seus objectius estratègics concretats amb un criteris de selecció on tenen especial rellevància, la creació d’ocupació, l’emprenedoria juvenil, la mitigació del canvi climàtic i el foment de la innovació i la implantació de noves tecnologies.