Select Page

L’acte reuneix al Teatre Principal d’Olot a representants del sector públic i privat per commemorar els 20 anys de treball conjunt en la promoció del turisme a la Garrotxa.

Aquest any es compleixen 20 anys de la creació de l’associació Turisme Garrotxa, i per aquest motiu avui dimarts el Teatre Principal d’Olot acull l’acte principal d’aquesta celebració, que estarà presidit pel conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Jordi Baiget.

Més de de cent-setanta professionals del sector turístic assisteixen avui a una celebració on destaca la conferència del professor de la Facultat de Turisme de la Universitat de Girona, José Antonio Donaire. Amb el títol “Els reptes de futur del turisme a la Garrotxa”, Donaire exposarà als assistents quins són els nous escenaris en els que es trobarà el turisme a la nostra comarca i algunes estratègies per afrontar-los.

En motiu d’aquest aniversari, Turisme Garrotxa ha editat un vídeo amb un recull dels seus 20 anys de treball. Aquets vídeo, que s’emetrà al llarg de l’acte, a més de fer un recorregut per l’evolució del turisme durant les últimes dues dècades, vol retre homenatge a tots aquells professionals que han treballat amb Turisme Garrotxa des de la seva creació i han fet possible arribar a una data tan assenyalada com la d’avui.

Un cop finalitzats els parlaments institucionals, els assistents a l’acte es traslladaran a la sala La Carbonera, on el col·lectiu Cuina Volcànica posarà el punt final a la celebració oferint un tastet de productes de proximitat de la Garrotxa.

Premi Turisme Garrotxa

En motiu d’aquest aniversari, els socis de l’entitat han impulsat la creació del Premi Turisme Garrotxa. Aquest era una petició del sector que finalment s’han materialitzat coincidint amb el 20è aniversari de l’associació. El primer guardó, que s’entregarà aquest vespre, recaurà en tècnic del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, Josep Maria Prats, per la seva trajectòria professional lligada a la difusió i l’establiment de la Carta Europea de Turisme Sostenible al territori.

El president de Turisme Garrotxa, Eduard Llorà, acompanyat pel conseller, Jordi Baiget i el president de la Diputació de Girona, Pere Vila, seran els encarregats del lliurament d’aquest guardó.

Aquest premi, que neix amb vocació de continuïtat, distingirà cada any a una persona o entitat que destaqui en la seva tasca de foment i promoció dels valors de Turisme Garrotxa com la sostenibilitat, la singularitat, la proximitat o la cooperació.

L’ASSOCIACIÓ TURISME GARROTXA

L’associació Turisme Garrotxa es va crear l’any 1996 amb l’impuls inicial del Consell Comarcal de la Garrotxa, l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Al llarg dels anys ha anat augmentant el volum d’associats fins arribar als 220 que té actualment. Durant aquests anys, Turisme Garrotxa ha impulsat projectes que han permès dinamitzar el sector turístic garrotxí, com ara la xarxa de senders Itinerànnia o Garrotxa Cultour, que ha significat la senyalització de més de 100 elements del patrimoni cultural de la Garrotxa.

A banda, Turisme Garrotxa ha representat al territori a desenes de fires i accions promocionals, ha atès centenars de periodistes, operadors turístics i bloguers en desenes de visites que els han permès descobrir la Garrotxa; i també nombrosos grups que al llarg d’aquests anys han volgut conèixer de prop el model de desenvolupament de l’entitat.

En el capítol de publicacions, al llarg d’aquest temps Turisme Garrotxa ha editat anualment el mapa turístic de la Garrotxa i des de fa gairebé 15 anys, també publica la guia Tot Garrotxa. A més, Turisme Garrotxa ofereix suport als ajuntaments per a la creació de fulletons de promoció turística municipals.

Els darrers anys, a través de les agències de viatge que té associades, l’associació ha engegat una línia de suport a la comercialització de productes turístics, les conegude com “Experiències Garrotxa”, que promociona entre els operadors turístics i agents de viatge durant els workshops als quals assisteix.

Des del mateix moment de la seva creació, l’entitat ja apostava pel turisme sostenible, estratègia que es va consolidar l’any 2001 amb l’obtenció de la Carta Europea de Turisme Sostenible.

A nivell de comunicació, des de l’any 2003, Turisme Garrotxa manté informats els seus associats a través d’un butlletí setmanal, i també disposa d’un butlletí electrònic destinat als turistes que han sol·licitat rebre’l. A més, la pàgina web de Turisme Garrotxa ha estat recentment renovada i des de fa uns mesos, els turistes que visiten el territori disposen d’una aplicació mòbil amb tota la informació de la comarca al seu dispositiu.

A més, Turisme Garrotxa ofereix serveis d’orientació tots aquells emprenedors que volen engegar un negoci turístic, i coorganitza els cursos i jornades destinats als professionals del sector.

Cal destacar també l’establiment de convenis de col·laboració amb la major part dels gremis turístics de la Garrotxa, uns acords que han permès comercialitzar carteres de serveis conjuntes, ajustades a les necessitats de cada tipus d’empresa.

La tasca de Turisme Garrotxa ha estat reconeguda en diverses ocasions:

– Premi Turisme Responsable de Catalunya (2014)

– Premi Pont de Plata (2014)

– Premi Xiquet Sabater al projecte empresarial Itinerànnia (2007)

– Diploma Turístic de Catalunya (2004).

20anivtg_04102016_2