Select Page

Avui dilluns 19 de setembre s’obre el termini de presentació de projectes.  El lliurament dels Premis 100% Emprenedors serà la cloenda de la Setmana de l’Emprenedoria, que se celebrarà del 21 al 25 de novembre.

L’Ajuntament d’Olot convoca la 4a. edició dels Premis 100% Emprenedors de la Garrotxa, que tenen com a objectiu la dinamització i promoció de l’esperit emprenedor i el reconeixement de l’aportació que les noves iniciatives empresarials fan com a eina de dinamització de l’activitat socioeconòmica i de creació de llocs de treball. L’Institut Municipal de Promoció d’Olot, el Consell Comarcal de la Garrotxa, els Joves Empresaris de la Garrotxa i el Cercle Euram organitza els premis, que compten amb el suport del setmanari La Comarca, Olot Televisió, Ràdio Olot i Secot i amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Girona i la Diputació de Girona.

Els Premis 100% Emprenedors consten de dues categories:

Premi Jove Empresari/Empresària per a l’empresari/ària garrotxí/na de menys de 45 anys amb una trajectòria empresarial destacada. Els candidats són proposats per l’associació Joves Empresaris de la Garrotxa (JEG).

– Premi Emprenedor amb un primer guardó atorgat per l’Ajuntament d’Olot i un segon concedit pel Consell Comarcal de la Garrotxa, al projecte d’empresa més viable, innovador i amb major potencial de creixement. El primer premi està dotat amb 3.000 euros i el segon obtindrà 1.500 euros, més el suport al seu projecte. Els guardonats rebran assessorament en l’àmbit econòmic i financer. També difusió a través dels mitjans de comunicació que donen suport als Premis i, en funció del projecte, tenir un mentoratge per part d’una empresa de la comarca.

En aquesta modalitat poden presentar-se totes aquelles persones que hagin iniciat una activitat empresarial o tingui previst iniciar-la a La Garrotxa entre l’1 de gener de 2014 fins a 31 de desembre de 2016, be sigui com a persona física o com a persona jurídica, que compleixin els requisits marcats a les bases que es poden consultar a la web dels premis.

Marià Clavell, Albert Esquena i Miquel Campderrich amb el projecte C-Actiu, d’entrenament funcional a l’aire lliure van ser els guanyadors de l’anterior convocatòria dels Premis 100% Emprenedors. Marisol Pagès amb el punt de venda d’antiguitats Vintage va guanyador el segon premi mentre que l’accèssit es va concedir a Jordi Ferrer per la posada en marxa Ferrer Xocolata.

A les tres anteriors edicions, els Premis 100% Emprenedors han rebut 47 projectes. El termini de presentació de candidatures s’inicia el proper dilluns dia 19 de Setembre i finalitza el dilluns 31 d’octubre, moment a partir del qual es valoraran i seleccionaran els millors projectes. El lliurament dels premis tindrà lloc el divendres 25 de novembre a les 19h a la Sala Torín. L’acte serà la cloenda de la Setmana de l’Emprenedoria que aquest any celebrarà la seva segona edició, del 21 al 25 de novembre.

Els Premis 100% Emprenedors és una eina més d’ajuda a les persones que decideixen crear el seu propi negoci, donant-los assessorament, reconeixement i visibilitat. Des del Servei d’Emprenedoria de l’Ajuntament d’Olot, en el que portem d’any, s’han atès fins a 31 d’agost 330 persones que per primera vegada acudeixen al servei, aquesta dada suposa increment en les atencions respecte al mateix període de l’any anterior d’un 20%, el mateix increment que han tingut les persones assessorades per l’entitat que han passat a ser de 346 persones respecte les 288 del mateix període de l’any anterior.

El perfil de la persona atesa es manté entre els 26 i 45 anys, però augmenten els treballadors en actiu que decideixen crear el seu propi negoci, essent en general dades positives que fan preveure un bon futur per l’emprenedoria de la ciutat.

Per a més informació, podeu consultar la pàgina web www.premis100x100emprenedors.cat o bé posar-vos amb contacte amb l’Institut Municipal de Promoció d’Olot al telèfon 972260152 Ext. 1 o mitjançant el correu electrònic premis100x100emprenedors@olot.cat.