Select Page

El Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i l’Obra Social “la Caixa” han signat aquest matí un conveni a favor de la prevenció i atenció en situacions de dependència a la comarca, destinat a ajudar a aquelles persones que pateixen algun tipus de demència i també als seus familiars i/o cuidadors

Aquest conveni no només centra les seves accions en les persones afectades per aquesta malaltia degenerativa, sinó que també contempla les necessitats d’aquelles persones que en tenen cura, i per aquesta raó, una bona part de les estratègies d’intervenció incloses al programa giren entorn a la família i/o els cuidadors.

El finançament d’aquest projecte compta amb la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa, que amb una subvenció de 6.000 euros dóna suport a la millora de la qualitat de vida de les persones de la Garrotxa, una comarca que es caracteritza per l’alt índex d’envelliment de la seva població, motiu pel qual són fonamentals aquest tipus de projectes.

Entre les accions que recull el conveni de col·laboració destaquen les relacionades amb el suport psicològic, tant grupal com individual; les reunions amb les famílies; accions de formació i sensibilització (Dia Mundial de l’Alzheimer); activitats d’estimulació integral orientades a la persona afectada o visites als domicilis, per ajudar als familiars i als curadors a millorar aspectes de la vida tant del malalt com de la persona o persones que en tenen cura.

Per últim, en el marc del conveni, també s’inclou l’activitat Tallers de Memòria, destinada als usuaris dels casals i associacions de gent gran de la Garrotxa, i que des de l’any 2000, amb la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa”, continua amb l’objectiu de detectar de forma precoç qualsevol tipus d’alteració neuronal en les persones participants. Després de 14 anys de funcionament d’aquesta activitat, 305 persones han pogut exercitar, de la mà de professionals del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, les seves habilitats cognitives, millorant així la seva qualitat de vida.

SONY DSC