Select Page

L’Ajuntament d’Olot a través de l’IME i el Consell Comarcal de la Garrotxa han publicat, per onze any consecutiu, l’Activa l’Estiu, la guia que recull les diferents propostes programades per aquest estiu a la comarca. Organitzades pels Ajuntaments, el Consell Comarcal, les entitats i la iniciativa privada. Les activitats s’adrecen als nens, nenes i joves de la comarca d’edats compreses entre els 0 i els 18 anys.

Per cinquè any consecutiu, el Consell torna a fer-se càrrec de la gestió d’alguns dels casals de diferents municipis. Cal destacar que l’oferta per a joves s’ha consolidat i és un bon exemple el Casal de Joves o les brigades de voluntaris. Aquesta última destaca per la possibilitat que els joves dediquin part del seu temps d’oci, els mesos de vacances, per millorar el seu municipi. Aquesta formula aconsegueix, amb cada edició, millors valoracions per part dels participants, dels responsables dels serveis on aquests col·laboren i també dels municipis que decideixen sumar-se a aquest projecte.

Com a novetats, entre d’altres, cal destacar el taller Engresca’t- l’aventura d’emprendre que organitza l’Institut Municipal de Promoció d’Olot i que pretén potenciar l’emprenedoria, en el sentit més ampli de la paraula. També cal destacar que el Casal que es realitzava a l’Escola Volcà Bisaroques es trasllada a l’Escola el Morrot on també s’hi fa l’Esplai per a Petits.

Cal destacar que moltes de les activitats que s’ofereixen a la guia són una continuïtat de l’oferta del passat estiu. Aquest fet però, és fruit de la bona valoració i acceptació que tenen tant pel que fa referència a les famílies com als participants. Tot i això les activitats si que tenen petits canvis i ajustaments per adaptar-los a les necessitats que es detecten any rere any.

Les inscripcions a les activitats organitzades per l’Ajuntament d’Olot (Estiu Riu) s’han de fer a través d’internet, accedint a http://estiuriu.olot.cat o bé a http://ime.olot.cat. Tot i això, l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (situada a la planta baixa de l’Ajuntament d’Olot) posarà a disposició de les famílies un equip de persones que facilitaran aquest tràmit. El període per fer les inscripcions és del dimecres 18 de maig al dimecres 1 de juny. En el cas dels casals coorganitzats entre el Consell Comarcal i la resta d’ajuntaments  de la comarca, totes les inscripcions es faran també a través d’internet a www.garrotxajove.cat o bé a les pàgines webs dels ajuntaments. A les oficines del Servei de Joventut del Consell Comarcal i a cada ajuntament també es facilitarà la inscripció a totes les persones que ho sol·licitin. Per apuntar-s’hi, hi ha temps fins al 27 de maig. Per a la resta d’activitats, cal consultar el termini d’inscripció que ha fixat l’entitat organitzadora. L’Activa l’Estiu es pot consultar a www.garrotxajove.cat i a  http://ime.olot.cat.

És important recordar que aquesta guia d’activitats no només recull les propostes de les administracions públiques, sinó que també recopila aquelles activitats impulsades per entitats, i associacions o empreses privades que amplien i complementen l’oferta i que ajuden a convertir l’estiu en un veritable temps per a la diversió però també per a l’educació.

Cal destacar la tasca d’un munt de monitors, tècnics i altre personal que fan possible que cada estiu la Garrotxa esdevingui un gran espai de lleure educatiu.

foto-estiu-riu-2016