Select Page

El proper divendres, 1 d’abril, a les 20h, a l’Alberg municipal de la Vall d’en Bas, els joves de la Garrotxa podran conèixer com accedir al programa per fer una estada de voluntariat a Europa

El Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa, l’Ajuntament de la Vall d’en Bas i l’Alberg municipal organitzen, el proper divendres 1 d’abril, a les 20h, a les instal·lacions de l’Alberg municipal a la Vall d’en Bas, una xerrada informativa sobre el programa Hi Connect d’intercanvis joves amb albergs d’Europa. Es tracta d’un programa de la xarxa d’albergs Costa Brava Pirineu de Girona, que es va iniciar l’any 2011 gràcies a l’impuls de l’Alberg Rural Ruta del Ferro, de Sant Joan de les Abadesses, i que en l’actualitat compta amb la participació d’albergs a països com Anglaterra i Gal·les, Alemanya, Holanda, Noruega, Islàndia, Espanya i Catalunya. El programa va néixer amb la idea que els treballadors de l’alberg Ruta del Ferro poguessin conèixer com es treballa a altres albergs d’Anglaterra i Gal·les. Gràcies a aquesta primera experiència i als bons resultats que es van assolir, el programa es va  ampliar i es va obrir a tots els joves interessats en treballar, aprendre idiomes i conèixer altres cultures.

Actualment, a Catalunya, els joves de les comarques de la Garrotxa, Alt Empordà, Pla de l’Estany i Ripollès són els únics que poden participar en aquesta enriquidora experiència. Es tracta d’una estada a algun dels albergs dels països participants, amb una durada d’entre quinze dies i un mes, i durant la qual es treballarà unes hores a l’alberg europeu designat, descobrint personalment la cultura del país i el seu idioma a canvi d’allotjament i manutenció. Els requisits per poder accedir a alguna de les places que s’ofereixen en la convocatòria que s’obrirà el proper dia 1 d’abril són: tenir entre 18 i 30 anys, ganes de tenir una experiència a l’estranger i tenir un nivell mig de l’idioma del país de destí. Per a garantir que els joves que viatjaran a Europa s’ajusten a les necessitats dels albergs receptors, els seleccionats a la Garrotxa, prèviament al viatge, realitzaran 40h de pràctiques a l’Alberg municipal de la Vall d’en Bas, per tal que coneguin quines seran les tasques a desenvolupar en el seu destí i les rutines de treball i, per una altra banda, per valorar les seves aptituds.

El proper divendres, 1 d’abril, a les 20h a l’Alberg municipal de la Vall d’en Bas, tindrà lloc la xerrada informativa amb l’objectiu que els joves garrotxins amb ganes de conèixer món i aprendre idiomes, s’informin sobre aquesta oportunitat d’intercanvi europeu i s’animin a participar.

Hi_Connect_2016