Select Page

Nova convocatòria d’Ajuts LEADER. Les subvencions poden arribar fins a un 40% per a projectes de caràcter privat
El passat 28 de gener es varen publicar les bases i la primera convocatòria d’ajuts Leader per al 2016, que tindran una continuïtat anual fins al 2021.
Es tracta d’uns ajuts destinats a diversificar i promoure l’economia en zones rurals que permeten obtenir fins a un 40% de subvenció a fons perdut pels projectes de caràcter privat. Aquests ajuts són convocats pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya i cofinançats amb fons europeus FEADER, i es vehiculen a través de Grups d’Acció Local, com és el cas de l’Associació ADRINOC. ADRINOC, amb seu a Olot i Figueres, abasta un territori format per 75 municipis rurals de les comarques de l’Alt Empordà, la Garrotxa, Osona, el Pla de l’Estany, la Selva i el Gironès.
Els Grups d’Acció Local prioritzaran les inversions en els seus territoris en base a una Estratègia de Desenvolupament Local, així pel cas d’ADRINOC es fomentaran inversions que creïn ocupació, que estigui promogut per joves, que minimitzin el canvi climàtic, fomentin la innovació i les noves tecnologies (informació que es pot trobar al seu web www.adrinoc.cat i en un vídeo explicatiu); i els ajuts estan adreçats majoritàriament a microempreses i PIMES que facin inversions per a la creació, millora o ampliació dels seus negocis.
Enguany s’han convocat per tot Catalunya uns ajuts Leader per valor de 7,6M€. En el cas concret de l’àmbit geogràfic d’ADRINOC, s’han previst 668.642€ que fomentaran una inversió total d’uns 2M€ en el territori. Les empreses i organitzacions que s’hi vulguin acollir ho podran fer fins al proper dia 21 de març de 2016, data en que finalitza el termini per a presentar sol·licituds d’ajut.

ADRINOC, l’entitat encarregada de gestionar aquests ajuts al nostre territori, que en la convocatòria d’enguany compta amb un pressupost aproximat de 668.000€, convida a les empreses que estiguin interessades a rebre informació més detallada que es posin en contacte amb l’equip tècnic de l’entitat, a Olot (972 271 600), o a Figueres (972 503 088).

Informació d’ajuts i presentació de sol·licituds i documentació al territori ADRINOC

SEU ADRINOC OLOT
Garrotxa, Osona, Gironès, Selva i Pla de l’Estany
Av. Onze de Setembre, 22, 2on pis
17800 – Olot
Tel. 972 27 16 00
SUBSEU ADRINOC FIGUERES
Alt Empordà
C. Nou, 48, 2on pis
17600 – Figueres
Tel. 972 50 30 88 (ext.191)
Web: www.adrinoc.cat
Correu electrònic: info@adrinoc.cat
facebook.com/Adrinoc.cat
@adri_noc