Select Page

Aquest mes de gener s’ha donat per finalitzada la 6a edició del Gran Recapte d’Aliments. Aquesta setmana s’ha tancat la recollida d’aliments i productes bàsics que ha organitzat el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa amb la Fundació Banc dels Aliments, Càritas Garrotxa, Creu Roja i que ha comptat amb la col·laboració de tots els ajuntaments de la comarca.

Durant la jornada central del Gran Recapte, celebrada el dissabte 28 de novembre, es va recollir 31.247 quilos d’aliments i productes bàsics. 18 supermercats van participar d’aquesta diada, que va superar en 241 quilos els resultats obtinguts l’any anterior.

La campanya, però, havia començat el 13 de novembre amb la posada en marxa dels primers punts de recollida del Gran Recapte. Cada municipi de la Garrotxa va habilitar espais i equipaments on poder recollir els aliments i productes bàsics, i va fixar el calendari previst. En total, es van posar en marxa 64 punts de recollida entre tots els municipis de la comarca i les entitats van començar a organitzar activitats que incorporaven donacions de productes o donatius destinats al Gran Recapte.

El Gran Recapte de la Garrotxa ha finalitzat el 15 de gener amb un nou rècord de solidaritat. En total, s’han recollit 43.978 quilos d’aliments i productes bàsics a les famílies que es troben en situació de precarietat econòmica i social, 2.367 quilos més que l’any anterior.

A més del continu augment de donacions que el Gran Recapte ha experimentat des de la seva primera edició, d’aquest 2015 també destaca el fet que el producte recollit ha estat majoritàriament el que s’havia recomanat durant tota la campanya, ja que s’havia detectat com a més necessari per als usuaris del Centre de Distribució d’Aliments. Des de l’organització s’agraeix a totes les persones que, d’una manera o altra han participat del Gran Recapte: a tots els ciutadans que han fet donació d’un aliment o producte bàsic, com als 270 voluntaris que han dedicat una estona del seu temps lliure per col·laborar amb la campanya i a les 78 participants dels diferents espais de costura i dels casals de la gent gran que van elaborar les 500 bosses del Gran Recapte, una de les novetats d’aquest any.