Select Page

Els premis Respon.cat, entregats avui a Barcelona, han reconegut la gestió que estan duent a terme diferents organitzacions de la comarca de la Garrotxa envers un desenvolupament territorial socialment responsable. Els organitzadors han valorat l’impacte positiu en el territori de les accions de Responsabilitat Social Empresarial,  RSE, que es realitzen des del Consell Comarcal de la Garrotxa, l’Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la zona Nord-Oriental de Catalunya (ADRINOC), la Fundació Garrotxa Líder, el Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa (SIGMA), el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i l’Associació Turisme Garrotxa.

Aquests premis s’emmarquen dins la iniciativa  Respon.cat per al desenvolupament de la Responsabilitat Social a Catalunya i es convoquen amb voluntat de continuïtat anual.  Aquesta iniciativa rep el suport del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat  de Catalunya i del Consell de  Cambres  de  Comerç  de  Catalunya i amb la col·laboració de diferents organismes empresarials i socials, com Foment, Pimec i Cecot.

Joan Espona, president del Consell Comarcal de la Garrotxa i Jordi Terrades, gerent d’ADRINOC, han estat els encarregats de recollir el diploma de reconeixement. El president del Consell Comarcal ha agraït aquesta menció i l’ha fet extensiva a totes les empreses, entitats i professionals de la Garrotxa que des de fa anys aposten per un desenvolupament responsable i sostenible del territori.

La Garrotxa és una comarca pionera en la implantació de polítiques de responsabilitat social. L’any 2000, a través del programa d’ajudes Leader Plus per al desenvolupament en les zones rurals, es va començar a treballar en el foment i la implantació de la responsabilitat social empresarial, creant la metodologia del Codi de Gestió Sostenible, equiparada a estàndards internacionals. D’aquesta manera es va iniciar un intens treball de col·laboració entre entitats comarcals cap a l’assoliment de dos objectius: que les ajudes que es reben al territori generin un major impacte al mateix i, l’altre, implantar a la comarca un model de gestió equilibrat en l’àmbit econòmic, social i mediambiental que perduri en el temps.

El camí iniciat fa quinze anys a la Garrotxa ha servit de model a altres territoris, i s’ha transferit a altres zones rurals de Catalunya a través dels grups Leader i del projecte de cooperació “Gestió Sostenible Rural”, gràcies al suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, aconseguint que més de 350 empreses apliquin la RSE per fer més sostenibles les seves organitzacions.

A la Garrotxa, més de 30 empreses estan acreditades amb la marca Gestió Sostenible Garrotxa i Collsacabra, i s’ha fet acompanyament a més de 40 empreses i entitats en l’elaboració de la seva memòria de sostenibilitat. Alhora, s’han desenvolupat varis projectes de forma col·laborativa en favor de la sostenibilitat.

A dia d’avui aquesta tasca continua, i per aquesta raó avui la comarca de la Garrotxa ha estat reconeguda a Barcelona en un acte, l’entrega de premis Respon.cat, que pretén arribar a tot el teixit empresarial català per a inspirar un estil de gestió sostenible.

Més informació sobre els premis a www.respon.cat

Respon.cat