Select Page

Aquest dissabte 28 de novembre tindrà lloc la jornada central del Gran Recapte d’Aliments, que organitza el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa amb la Fundació Banc dels Aliments, Càritas Garrotxa, Creu Roja i que compta amb la col·laboració de tots els ajuntaments i diferents entitats de la comarca. Durant tot el dia, a 18 supermercats d’Olot es recolliran aliments i productes bàsics destinats a les famílies que es troben en situació de precarietat econòmica i social.
270 persones s’han ofert com a col·laboradores del Gran Recapte, una xifra superior a l’any passat quan es van superar tots els índexs de participació aconseguits a les edicions anteriors. Després de la sessió informativa que va tenir lloc divendres passat a l’escola Cor de Maria, aquest dissabte els voluntaris estaran distribuïts per als diferents supermercats d’Olot i al Centre de Distribució d’Aliments per informar sobre la campanya i els productes més necessaris per a aquest any (lleixiu, detergent de roba, farina, llegums cuits, bolquers, cacau, oli, gel de dutxa, tomàquet triturat o llaunes de tonyina). També s’encarregaran del traslladat i col·locació a les instal·lacions de l’Avinguda Girona.
A aquests col·laboradors cal sumar-hi, les 78 cosidores que han participat del projecte Teixim, una de les novetats del Gran Recapte d’aquest any. Gràcies a les donacions fetes per empreses del sector tèxtil, s’ha promogut la participació d’espais de costura i casals de la gent gran que han confeccionat 500 bosses de roba per al Gran Recapte. Aquests dies, a la Plaça Mercat d’Olot s’hi exposarà una bossa gran, feta pel grup de cosidores de l’Espai Cosidor de Sant Miquel per donar a conèixer aquesta iniciativa.
Mentre tot ja està a punt per a la jornada central del Gran Recapte que es concentra a Olot, la resta de municipis de la comarca ja han iniciat la campanya, que finalitzarà el proper 5 de gener. Els 64 punts de recollida ja s’han habilitat a 20 municipis de la Garrotxa i les entitats també han començat a organitzar activitats que destinen productes o bé donatius al Centre de Distribució d’Aliments. Les escoles també juguen un paper molt important al Gran Recapte. Bona part dels centres educatius, a més de recollir aliments que els mateixos alumnes traslladen posteriorment al Centre de Distribució, aquests dies porten a terme accions de sensibilització entre l’alumnat. Bona part de les escoles de la comarca han participat de la campanya.
El Gran Recapte d’Aliments de la Garrotxa va recollir l’any passat 41.611 quilos d’aliments i productes bàsics, dels quals 31.006 quilos van arribar gràcies a les mostres de solidaritat dels ciutadans durant la jornada central.

Els resultats de la jornada central del Gran Recapte es donaran a conèixer el proper dilluns 30 de novembre a les 10h al Centre de Distribució d’Aliments. (Av. Girona, 31. Olot)

Cartell GranRecapte_Olot_LaGarrotxa