Select Page

Aquest dimecres 25 de novembre comença la Volcànica.cat. Coincidint amb la Setmana de l’Emprenedoria a Olot, la Festa de les Noves Tecnologies de la Garrotxa engega amb una taula rodona sobre tecnologia i futur, amb la participació de diferents empreses de la comarca.

Els videojocs on line, la impressió en 3D i els usos quotidians dels drons són algunes de les xerrades previstes a la Volcanica.cat. El Servei de Sistemes d’Informació del Consell Comarcal i l’Associació Ordinadors Enllaçats organitzen, per desè any consecutiu, la Volcànica.cat, que a més de les xerrades gratuïtes també consta d’una LAN Party amb competicions de jocs en línia que es desenvoluparà de divendres 27 fins diumenge.

La grandària del mercat mundial del videojoc és sorprenent, i segons els experts és un dels sectors que presenten un major creixement sostingut al llarg dels anys. Segons dades del “Llibre blanc del desenvolupament espanyol dels videojocs” de l’Associació d’Espanyola d’Empreses Productores i Desenvolupadors de Videojocs i Software d’Entreteniment, la facturació per venda de videojocs a l’Estat espanyol l’any 2014 va ser de 412,2 milions d’euros, sent Catalunya una de les comunitats on les productores més grans tenen la seva seu i per tant, on es genera una major facturació.

L’aposta per les noves tecnologies a la Garrotxa és clara, i per aquesta raó la taula rodona inaugural girarà al voltant de la tecnologia i el futur a les empreses de la comarca. Les empreses participants explicaran les seves experiències, els seus projectes de futur i com afronten a nivell intern l’adaptació a un entorn en constant evolució. Aquesta trobada tindrà lloc dimecres 25 a les 19h a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa i serà David Jané, de Volcànic Internet, qui moderarà la taula.

Les xerrades de la Volcania.cat –que són gratuïtes i obertes a tots els públics– continuaran dijous 26 de novembre. A les 17h, l’Institut Bosc de la Coma acollirà una  presentació, a càrrec del Servei de Sistemes d’Informació de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, al voltant de l’experiència de creació i instal·lació d’infraestructura tecnològica a un equipament d’aquesta envergadura. Els tècnics explicaran de forma detallada com van plantejar el trasllat i quins reptes van haver de resoldre per assolir un funcionament òptim.

El plat fort de La Volcànica.cat arribarà la tarda de divendres 27 amb la LAN party, la Festa de les Noves Tecnologies, que fins el diumenge 29 ocuparà el pavelló Firal d’Olot. La LAN party s’erigeix com punt de trobada físic per tal que les persones que juguen on-line puguin trobar-se presencialment i intercanviar coneixement i experiències. Des de la primera edició l’any 2006, la Volcànica ha volgut combinar aquesta part més lúdica (amb competicions a jocs com el League of Legends o el Minecraft, entre molts altres) amb una altra vessant més formativa, portant xerrades i tallers sobre temes relacionats amb la tecnologia a càrrec d’experts i comunitats d’usuaris d’arreu de Catalunya. Aquest any destaca la xerrada- taller “Fes el teu dron”, on els assistents aprendran a fer-se el seu propi aparell. Aquesta formació, es desenvoluparà dissabte a les 17h al Centre de Formació d’Adults de la Garrotxa, i anirà a càrrec de Lluís Llimargas, de Lleidadrone.

En aquests moments més d’un centenar de persones de totes les edats ja s’han inscrit a la LAN party de la Volcànica.cat. Les inscripcions es poden realitzar a través de la web: www.volcanica.cat, on també trobareu totes les activitats programades. Per assistir a les xerrades no cal inscripció.

fotos volcànica