Select Page

La Xarxa Comarcal de Joventut de la Garrotxa va celebrar el passat divendres 13 de novembre la primera trobada de la Taula Jove Comarcal d’aquest curs, a la que van assistir un total de divuit joves de diferents municipis de la comarca.

La reunió, celebrada a l’Oficina Jove de la Garrotxa – l’Ideal Espai per a Joves d’Olot, sota el títol “L’autoconeixement: Què puc aconseguir amb el que tinc i amb el que sóc” va ser dirigida per la psicòloga Marina Marull i, a través de diferents dinàmiques, va treballar amb els joves com millorar les seves competències i habilitats personals. Finalitzada la sessió, els joves van valorar molt positivament els coneixements adquirits, que podran aplicar a la seva vida diària o a l’hora d’afrontar situacions concretes.

L’actual Taula Jove Comarcal – que es convoca tres vegades l’any- està formada per 2 o 3 joves de cada municipi de la Garrotxa que disposa de tècnic de joventut. Les edats dels participants són d’entre 16 a 25 anys que actuen de portaveus del seu municipi, recollint qualsevol temàtica que es vulgui treballar a la taula i alhora fent-se ressò del que es decideixi o es tracti. La Taula va néixer amb l’objectiu de ser un espai de participació, d’intercanvi de propostes on els joves són els protagonistes en tot el procés de disseny, realització i avaluació de les accions comarcals dirigides al seu col·lectiu. La seva posada en marxa complementa el cercle, format fins al moment per la taula política i la tècnica.

La propera reunió de la Taula Jove Comarcal tindrà lloc el proper 22 de gener i es continuarà centrant en tots aquells aspectes relacionats amb les habilitats personals. Els conceptes que es tractaran complementaran els ja treballats al llarg del curs anterior i han estat triats pels mateixos joves, que posen així de manifest la importància que per ells té el fet de disposar de recursos personals per fer front a determinades situacions amb èxit.

20151113_213114