Select Page

El Consell Comarcal de la Garrotxa, com a coordinador del Programa Treball i Formació impulsat pel Departament d’Empresa i Ocupació, mitjançant el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), ha gestionat la contractació de catorze persones de la Garrotxa que aquesta setmana han començat a treballar a diferents ajuntaments de la comarca.

El Programa Treball i Formació té com a objectiu dur a terme accions ocupacionals amb persones en situació d’atur que hagin exhaurit la prestació i/o el subsidi per desocupació, combinant la pràctica laboral amb formació. Amb una durada de sis mesos a jornada completa, aquestes contractacions pretenen millorar l’ocupabilitat dels participants que, per raons diverses, tenen més dificultats per accedir al mercat laboral

Els ajuntaments de la Garrotxa, coordinats pel Consell Comarcal, que participen en el programa són: Les Preses, la Vall d’en Bas, Beuda, Sant Ferriol, Mieres, Besalú, Tortellà, Santa Pau, Sant Jaume de Llierca i Sant Aniol de Finestres. El programa també inclou la contractació d’una coordinadora que gestionarà el desenvolupament de totes les accions des del Consell Comarcal i afavorirà la inserció d’aquestes al món empresarial. La selecció dels treballadors, realitzada pel SOC i que en aquesta convocatòria prioritzava a les persones majors de 45 anys, incorpora perfils molt diversos, d’acord amb les demandes de caràcter públic i d’interès social que van realitzar els ajuntaments. Des de dinamitzadors culturals, fins jardiners o administratius, durant mig any els treballadors contractats desenvoluparan les seves habilitats i milloraran els seus coneixements amb la finalitat de propiciar la seva entrada al món laboral.

Així mateix, en pocs dies dues persones més començaran a treballar als ajuntaments de la Vall d’en Bas i Santa Pau, respectivament, gràcies a l’atorgament d’una nova subvenció per part del SOC dins del Programa Treball i Formació, en aquest cas destinada a la contractació de persones en situació d’atur i beneficiàries de la renda mínima d’inserció.

Imatge SOC