Select Page

En el darrer Consell d’Alcaldes, celebrat el passat 8 d’octubre, diferents representants municipals van reclamar i acordar demanar una millor gestió i coordinació en relació als tancaments periòdics dels túnels de Bracons i de la Vall d’en Bas. En aquest sentit, el president del Consell Comarcal, Joan Espona, ha adreçat una queixa formal a la Secretaria d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya sobre aquesta qüestió.

Els alcaldes de la Garrotxa van coincidir en la manca d’informació que pateixen els municipis en relació als tancaments i en la necessitat de disposar d’una programació amb totes les restriccions al trànsit previstes. Amb aquesta previsió, els alcaldes consideren que es podrien minimitzar les molèsties que ocasionen aquests talls. Actualment, són uns 7.000 els vehicles que passen diàriament pels túnels de Bracons. Un trànsit que, durant les jornades de tancament, es veu obligat a desviar-se per vies secundàries o bé, a incrementar de manera notòria el recorregut.

Optimitzar la durada de les tasques de seguretat i manteniment, i millorar la coordinació entre tots els agents implicats en aquests tancaments són els objectius que es reivindiquen des de la Garrotxa, un territori on els túnels de Bracons i la Vall d’en Bas són actualment vies essencials de comunicació.

tunel