Select Page

Brigades_formacioProp de 100 joves de diferents pobles de la Garrotxa van assistir dilluns passat a la formació bàsica de Brigades de voluntaris d’estiu. Una jornada organitzada pel Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa amb la col·laboració de l’Agrupament escolta Nostra Dona del Tura, en la que durant tota la jornada es van realitzar jocs i dinàmiques a través de les quals els joves van aprendre de forma vivencial valors que els serviran per a fer el voluntariat en els diferents serveis municipals (cooperació, resolució de conflictes, comunicació, respecte, treball en equip, compromís, etc).

Aquesta formació forma part del projecte Brigades de Voluntaris d’Estiu, d’abast comarcal on hi participen un total de 120 joves de diferents municipis: Castellfollit de la Roca, Les Preses, Riudaura, Sant Feliu de Pallerols, Sant Jaume de Llierca, Santa Pau, la Vall d’en Bas, la Vall de Bianya i Olot.  Aquest estiu, els joves prendran part del servei que han escollit en el seu municipi: casal d’estiu, llar d’infants, oficina de turisme, centre de dia de gent gran, activitats esportives, brigada municipal…

L’objectiu d’aquest projecte és oferir la possibilitat als nois i noies de 14 i 15 anys de participar en alguns serveis que beneficiïn al seu municipi, per exemple, ajudar els monitors/es dels casals d’estiu, col·laborar en les tasques de manteniment del poble … al mateix temps que es cobreix una de les realitats existents, sobretot en municipis petits: la manca d’una oferta d’activitats per als joves en època de vacances. Amb aquesta iniciativa també es pretén que aquests joves adquireixin valors com el treball en equip, el compromís i la responsabilitat.