Select Page

GPS Garrotxa 2015Coincidint amb la Revetlla de Sant Joan, Turisme Garrotxa presenta una nova edició del GPS, el nou programa d’activitats de la comarca -el Garrotxa Plans amb Sensacions– que fins al proper mes de març ha programat 139 propostes. Les activitats són gratuïtes per als clients dels establiments que participen del programa, que preveu sortides, excursions, gimcanes, entre moltes altres iniciatives que tindran lloc aquests propers mesos a la comarca.

Una de les novetats del GPS d’aquest estiu és que es tornen a oferir les visites guiades a la Cooperativa La Fageda, que s’havien deixat de realitzar per les obres de reforma que s’han portat a terme a les instal·lacions. Amb l’inici de la nova temporada, el GPS també estrena la “Ruta d’Olot a les gorgues del riu Gurn en bicicleta” i l’excursió “Rius de lava”, un recorregut pel volcà Croscat i la Fageda d’en Jordà. A més, s’ha incorporat una nova activitat: una entrada gratuïta als Museus d’Olot.

Amb l’arribada de l’estiu també es reprèn la “Ruta nocturna en bicicleta per la Via Verda”, el “Sopar amb lluna plena” i la “Ruta de les gorgues de les Planes d’Hostoles en bicicleta”. Aquests propers dies es tornarà a programar els “Sons de nit” que permet descobrir la fauna aquàtica dels aiguamoixos de la Moixina, la “Gimcana Geocerca a Olot: seguim les coordenades” i “El fesolaire”, la visita per descobrir el cultiu dels fesols de Santa Pau, entre altres propostes fins a un total de 18 activitats diferents al llarg d’aquest estiu (38 al llarg de l’any). La gerent de Turisme Garrotxa, Turina Serra, ha explicat que “el que intentem és donar varietat d’oferta perquè es pugui conèixer, comprendre i descobrir nous indrets de la comarca amb activitats a fer en els diferents municipis”.

Cada tres mesos, coincidint amb el canvi d’estació, Turisme Garrotxa edita un nou fullet del GPS, que també es pot consultar a la pàgina web www.turismegarrotxa.com, on també es pot consultar la guia Tot Garrotxa i les activitats organitzades aquests dies pels ajuntaments de la comarca (La Cua del Drac, Viu l’Estiu a Sant Feliu, la Ruta de Les Tapes, la Nit de les Dones d’Aigua dins de la Festa Major de Sant Joan les Fonts, l’Herbesalú….). En el web de Turisme Garrotxa també s’hi pot trobar les Experiències Garrotxa, l’oferta de paquets turístics especialitzats per poder gaudir d’una estada única a la comarca. Senderisme o cicloturisme entre volcans, turisme de natura, patrimoni cultural, productes de proximitat i gastronomia són algunes de les 15 temàtiques proposades per fer estada a la Garrotxa. Ara s’acaba d’actualitzar aquest catàleg amb el que Turisme Garrotxa vol ampliar la promoció internacional de la comarca i arribar a nous touroperadors. Es continua així treballant per donar a conèixer i consolidar el model de desenvolupament turístic responsable i sostenible i amb una oferta de qualitat, resultat del treball conjunt i la suma d’esforços del sector públic i privat mitjançant Turisme Garrotxa.