Select Page

Exposició Centenari Escoles NormalsL’Arxiu Comarcal de la Garrotxa acull entre el 12 de juny i el 31 de juliol l’exposició Centenari de les Escoles Normals de Mestres de Girona. La mostra itinerant, organitzada per la Facultat d’Educació i Psicologia i l’Arxiu de la Universitat de Girona i comissariada pel professor emèrit de la mateixa universitat Salomó Marquès, vol donar a conèixer d’una manera senzilla i amena la trajectòria i l’activitat dels centres d’ensenyament que durant els darrers cent anys s’han ocupat de la formació dels mestres a la ciutat de Girona i al seu àmbit territorial d’influència. Els continguts explicatius, presentats en plafons, s’il·lustren amb documents textuals, imatges fixes i audiovisuals, llibres i revistes i objectes pedagògics procedents de diversos arxius públics i particulars i de biblioteques.

L’acte inaugural tindrà lloc el divendres dia 12 de juny de 2015, a les set de la tarda, a la sala d’actes de l’Arxiu, amb la presència de Salomó Marquès, que conduirà una visita guiada a l’exposició. La mostra es podrà visitar de dilluns a divendres, de les vuit del matí a les tres de la tarda.

Paral·lelament a aquesta mostra, el Centre de Recursos Pedagògics de la Garrotxa ha programat una taula rodona amb la participació de mestres de diferents generacions que han desenvolupat i desenvolupen la seva activitat professional a escoles del nostre territori. L’objectiu és acostar a la societat com ha evolucionat la tasca dels mestres i la seva formació, així com els reptes que les escoles afronten de cara al futur. La taula rodona tindrà lloc el dijous 18 de juny, a les sis de la tarda, a la sala d’actes l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa. Estarà moderada per Jaume Ametller, coordinador d’Estudi de Mestre d’Educació Primària de la Universitat de Girona, i hi participaran Marta Cros, Anna Juárez, Núria Matabosch i Joan Torres.