Select Page
T10Aquest dilluns, 1 de juny, entra el servei la nova targeta multiviatge T-10/120 entre les comarques de la Garrotxa, el Pla de l’Estany i la Selva amb Barcelona que permetrà viatjar amb descomptes d’entre el 34% i el 62% respecte el preu del bitllet actual, segons la ruta. Es tracta de la primera fase del desplegament d’aquest abonament a les comarques gironines. Al juliol està previst als municipis de la Costa Brava nord i centre, coincidint amb la temporada alta de l’estiu, i ja al setembre, amb l’inici del curs escolar, al corredor Figueres-Girona-Barcelona.
A la Garrotxa, les línies beneficiades per la nova T-10/120 són les següents:
  • Garrotxa- Barcelona per Bracons
Recorregut: Olot, Les Preses i Sant Esteve d’en Bas
Preu actual: 8 a 13 euros
Preu T-10/120: 7 euros
  • Garrotxa-Barcelona per Pla de l’Estany
Recorregut: Olot, Sant Joan les Fonts, Montagut, Sant Jaume de Llierca, Argelaguer, Besalú, Serinyà, Banyoles, Porqueres i Cornellà de Terri
Preu actual: 8 a 14 euros
Preu T-10/120: 7 euros
  • Garrotxa-Barcelona per la Selva
Recorregut: Olot, les Preses, Sant Esteve d’en Bas, Sant Feliu de Pallerols, Les Planes, Amer, la Cellera, Anglès, Brunyola, Santa Coloma, Riudarenes, Sils
Preu actual: 7 a 14 euros
Preu T-10/120: 6 euros
La targeta inclou l’import de 10 viatges amb una validesa de 120 dies i es pot comprar o recarregar a bord dels propis autocars o a les taquilles de TEISA (Olot, Banyoles o Barcelona). La T-10/120 és multipersonal i, per tant, la poden utilitzar els membres d’una mateixa família o un grup d’usuaris per fer els seus desplaçaments de forma conjunta. Aquest títol de transport utilitza la tecnologia de validació sense contacte i es pot recarregar a bord dels propis autobusos. L’actuació, que és un pas previ al desplegament del sistema tarifari integrat, neix amb l’objectiu de millorar la competitivitat del transport públic, i dotar els viatgers d’una xarxa eficient a preus atractius que contribueixi a estendre’n l’ús.
El desplegament de la T-10/120 al territori
La targeta T-10/120 està estesa a tot el Pirineu lleidatà, així com a bona part de les comarques centrals i en els trajectes interns de les quatre comarques de  les Terres de l’Ebre (Baix Ebre, Ribera d’Ebre, Montsià i Terra Alta). Ja està implantada en els itineraris entre Barcelona i el Berguedà (des del 1 de gener 2015 s’ha integrat amb l’ATM de Barcelona), l’Alt Urgell, el Solsonès, la Cerdanya, Val d’Aran, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l’Alta Ribagorça. També entre el Lleida-la Val d’Aran, Lleida-Alt Urgell i Lleida-Alta Ribagorça. Ara s’estendrà a les comarques gironines i l’objectiu abans d’acabar l’any és que estigui implantada en les principals comunicacions de les comarques que encara no tenen l’abonament.
La millora del transport públic de la Garrotxa ha estat una de les qüestions que han format part del ple del Consell Comarcal durant el mandat actual. En el ple del passat mes de gener, el Consell va aprovar per unanimitat una moció en què demanava a la Generalitat que la Garrotxa entrés a formar part del sistema d’integració tarifària de transport públic de Catalunya. El president del Consell Comarcal, Joan Espona, ha celebrat que “la Garrotxa sigui de les primeres comarques on s’implantarà la T10, amb importants avantatges per als usuaris del transport públic”. No obstant això, Espona ha assegurat que “el compromís del Consell és continuar treballant per tal que els ciutadans de la Garrotxa puguin gaudir de millores en el transport públic”.