Select Page

RossinyolAquest cap de setmana ha tingut lloc l’acte de cloenda del Projecte Rossinyol, que posa en contacte joves universitaris de la comarca amb estudiants d’origen immigrant per tal d’afavorir la seva inserció a la societat. L’Ideal Espai per a Joves d’Olot ha acollit aquest dissabte 23 de maig tots els participants del projecte (parelles d’estudiants, familiars i representants dels centres) que impulsa la Universitat de Girona i que, a la Garrotxa, es porta a terme a través del Servei de Joventut del Consell Comarcal.

Deu parelles formades per alumnes de diferents facultats de la Universitat de Girona i estudiants d’ESO de cinc centres educatius d’Olot (l’Escola Pia, el Cor de Maria, l’Institut la Garrotxa, Bosc de la Coma i Montsacopa) han participat del Projecte Rossinyol que des del mes de novembre i fins aquest mes de maig s’han trobat setmanalment. Segons han explicat els mateixos joves, durant aquest temps han compartit sortides per conèixer més a fons la comarca i els recursos que aquesta posa a la seva disposició. També els han ajudat a viure experiències noves i conèixer noves cultures que els ha fet créixer com a persona. El director del Projecte Rossinyol, Óscar Prieto i la responsable del projecte de la Universitat de Girona, Elisabeth Torres, han agraït “la participació dels joves en aquesta iniciativa que es va iniciar com a prova pilot a Olot i que realitza una gran funció integradora”.  De la seva banda, el vicepresident de Consell Comarcal, Josep Berga, ha subratllat “els valors que projectes com aquests atorguen al territori i que afavoreixen la integració i el benestar de tots els ciutadans”.

Olot va ser el primer municipi on va començar el Projecte Rossinyol. El curs 2005-06, la Universitat de Girona va posar en marxa a la capital de la Garrotxa una prova pilot d’aquest programa que, en aquesta edició, ha comptat amb 108 parelles de mentors i mentorats a dotze poblacions de les comarques gironines.