Select Page

Activaestiu_2015L’Ajuntament d’Olot i el Consell Comarcal de la Garrotxa han publicat, per desè any consecutiu, l’Activa l’Estiu, la guia que recull les diferents propostes programades per aquest estiu a la comarca. Organitzades pels Ajuntaments, el Consell Comarcal, les entitats i la iniciativa privada, s’adrecen als nois i les noies de la comarca d’edats compreses entre els 0 i 18 anys.

Els casals d’estiu i les brigades de joves són dues de les activitats que més participants aconsegueixen reunir cada any i que formen part de l’àmplia oferta recollida a l’Activa l’Estiu. Aquest any i per quarta vegada consecutiva, el Consell torna a fer-se càrrec de la gestió dels casals de diferents municipis, que han volgut repetir l’experiència gràcies als bons resultats obtinguts fins al moment. Un altre dels projectes que cada any obté una gran acollida són les brigades de voluntaris. La possibilitat que els joves dediquin part del seu temps lliure durant els mesos de vacances a la millorar el seu municipi aconsegueix, amb cada edició, millors valoracions per part dels participants, dels responsables dels serveis on aquests col·laboren i també dels municipis que decideixen sumar-se a aquest projecte, entre ell quals i per segona vegada, també s’hi troba Olot.

En el cas d’Olot, a partir de les enquestes de valoració realitzades l’estiu passat a tots els agents que hi participen, enguany s’han ampliat les franges horàries del Casal del Pla de Dalt, per exemple, que per unes obres al teulat del centre es traslladarà a l’Escola del Morrot, i també s’augmenta l’horari d’acollida; activitats com l’Aventura’t o els tallers de robòtica creixen i incorporen millores en continguts i monitoratges, i s’afegeixen noves propostes relacionades amb el teatre i el món dels museus. Tot plegat, precedit per una petita formació conjunta amb el grup de monitors, per donar un enfocament més educatiu a totes les activitats.

Les inscripcions a les activitats organitzades per l’Ajuntament d’Olot (Estiu Riu) s’han de fer a través d’internet, accedint a http://estiuriu.olot.cat o bé a www.olot.cat. Tot i això, a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (situada a la planta baixa de l’Ajuntament d’Olot) de dilluns a dijous de 8 a 18h i els divendres de 8 a 14h hi haurà un equip de persones que facilitaran aquest tràmit. El període per fer les inscripcions és del dimarts 19 de maig al divendres 29 d’aquest mateix mes. En el cas dels casals coorganitzats entre el Consell Comarcal i els ajuntaments de Santa Pau, Sant Feliu de Pallerols, Sant Jaume de Llierca i Castellfollit de la Roca totes les inscripcions es faran també a través d’internet a www.garrotxajove.cat o bé a les pàgines webs dels ajuntaments. A les oficines del Servei de Joventut del Consell Comarcal i a cada ajuntament també es facilitarà la inscripció a totes les persones que ho sol·licitin. Per apuntar-s’hi, hi ha temps fins al 29 de maig. Per la resta d’activitats, cal consultar el termini d’inscripció que ha fixat l’entitat organitzadora. L’Activa l’Estiu es pot consultar a www.garrotxajove.cat.