Select Page

CCG Ple maig 2015“Ha estat un mandat marcat per les dificultats econòmiques que han afectat a totes les administracions, i en especial els consells comarcals que no disposen d’un finançament propi i adequat. Tot i això, hem complert el nostre compromís de donar resposta a projectes necessaris i històrics per la comarca, com la compra dels terrenys de l’abocador, les instal·lacions de les gosseres i la tramitació del Pla Especial per al futur Centre de Gestió de Residus de la Garrotxa”. Aquest és el balanç del mandat que el president Joan Espona ha realitzat al final del ple d’aquest dijous 7 de maig on ha destacat que tots aquests projectes s’han impulsat per donar compliment als acords presos, de forma majoritària, en el Consell d’Alcaldes.

A l’última sessió plenària del Consell de l’actual mandat, Espona també ha volgut “agrair als consellers i conselleres de totes les formacions la bona entesa per tirar endavant els projectes de comarca” i ha subratllat la bona feina feta pels alcaldes i alcaldesses. Finalment, el president del Consell ha volgut tenir unes paraules d’agraïment especial per als alcaldes que han anunciat que no es presenten a la reelecció: Joaquim Pagès de Tortellà, Eulàlia Masana, de Riudaura, Josep Dorca, d’Argelaguer i Moisès Coromina, de Castellfollit de la Roca. Aquests dos últims, presents al ple, també van dirigir unes paraules de comiat i agraïment al Consell Comarcal, tant als seus representants electes com al conjunt de treballadors del propi Consell, dels Consorcis de Medi Ambient i Acció Social, així com de Turisme Garrotxa i Adrinoc.

CCG Ple maig 2015El Consell Comarcal de la Garrotxa ha aprovat en el ple d’aquest dijous el contracte del servei de gestió de recollida de deixalles en proximitat de la Garrotxa a l’empresa Tractament i Serveis Ambientals Vila després de la darrera resolució del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic. En aquest mateix tema, el Consell també ha acordat comparèixer com a part interessada en el recurs contenciós administratiu interposat davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per l’empresa Anfruns Garriga. Aquests dos punts de l’ordre del dia del ple es van aprovar amb la unanimitat dels assistents, com també van rebre els vots afirmatius de tots els consellers i conselleres la resta de qüestions de la convocatòria. El ple va deixar sobre la taula la proposta de ratificació de la modificació inicial dels Estatus del Consorci per a la Protecció i la Gestió de l’Espai d’Interès Natural de l’Alta Garrotxa, a l’espera que prenguin possessió els representants dels ens locals sorgits de les eleccions del 24 de maig.