Select Page

Exposicio Arxiu - Eleccions Coincidint amb les eleccions municipals que se celebraran el diumenge 24 de maig, la Vitrina del mes de l’Arxiu Comarcal presenta, fins al 29 de maig, una selecció dels fullets editats per les formacions polítiques d’Olot i comarca que han concorregut en les convocatòries locals que han tingut lloc des de l’any 1979 fins al 2011.

La mostra permet observar l’evolució del sistema de partits al llarg d’aquesta trentena d’anys (la desaparició d’alguns partits, com la Unió de Centre Democràtic o el Centre Democràtic Social; la creació de coalicions electorals d’esquerres als anys vuitanta, com la Candidatura Unitària d’Esquerres o l’Entesa pel Progrés, o l’aparició de noves formacions en els últims anys, com Solidaritat Catalana). Però aquests fullets, procedents de la rica col.lecció de documents efímers que conserva l’Arxiu, il.lustren també els canvis experimentats en el disseny gràfic i la publicitat (tipografies, eslògans, colors, etc.) en aquest període.