Select Page

SONY DSCJa han començat les obres de millora de les instal·lacions i accés al centre de recollida i custòdia d’animals domèstics de la Garrotxa. Els treballs consisteixen en l’arranjament del camí que condueix a Can Mali des del barri de les Planotes d’Olot i el condicionament de les dependències que acullen aquest servei.

Els treballs han començat per l’arranjament del camí d’accés, que té un pressupost de 86.898 euros. Aquesta actuació inclou la construcció d’un gual i les esculleres de la passera de la riera de Riudaura. Des de l’inici de les obres s’ha vist limitat l’accés amb vehicles a les instal·lacions. Però des d’aquest dimecres, l’accés ha quedat totalment tallat ja que s’ha de formigonar el passallís d’entrada a Can Mali des de les Planotes. Durant el temps que durin aquests treballs, s’activarà el protocol d’actuació acordat entre el Consorci SIGMA i l’Associació Protectora Terra Viva, entitat encarregada de la gestió del servei. Qualsevol persona que necessiti accedir al centre de recollida i custòdia d’animals domèstics de la Garrotxa s’haurà de posar en contacte amb l’Associació Protectora Terra Viva al telèfon 615 462 065 que acordarà el moment i la forma d’accés al recinte en funció de les necessitats de cada cas.

Qualsevol persona que necessiti accedir al centre de recollida i custòdia d’animals domèstics de la Garrotxa s’haurà de posar en contacte amb l’Associació Protectora Terra Viva al telèfon 615 462 065 que acordarà el moment i la forma d’accés al recinte en funció de les necessitats de cada cas.

Una vegada finalitzada la millora de l’accés als terrenys de Can Mali, s’iniciarà el condicionament de les mateixes instal·lacions. Amb un import de 25.885 euros, els treballs permetran l’adequació de les dependències que ofereixen el servei de recollida i custòdia d’animals domèstics de la comarca i que, des d’aquest passat estiu, són propietat del Consell Comarcal. “És una de les grans satisfaccions d’aquest mandat haver pogut solucionar un tema que teníem pendent de fa molts anys i que ens permet tenir, per primera vegada, unes instal·lacions en propietat des de les quals oferim un servei d’àmbit comarcal per a tots els municipis” ha explicat el president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona.

SONY DSCEn el ple del passat mes de juliol, el Consell va aprovar l’adquisició de la finca de Can Mali. Amb la unanimitat de tots els consellers, el plenari va donar llum verda a l’adquisició de la finca gràcies a una línia de subvenció provinent del Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat de Catalunya del període 2008-12. Prèviament, el Consell havia optat per canviar el destí de la subvenció, que inicialment estava destinada a la construcció d’un edifici de serveis municipals al costat de l’actual seu del Consell Comarcal, per poder adquirir i arranjar el centre de recollida i custòdia d’animals domèstics de la Garrotxa. D’aquesta manera, la comarca disposa per primera vegada en propietat d’un centre de recollida i custòdia d’animals domèstics continuant amb la voluntat del Consell de destinar els recursos disponibles a aquelles actuacions sostenibles en el temps i que permetin reduir la despesa pels ajuntaments de la Garrotxa.