Select Page
Carboneig20_3

Biomassa forestal de la Garrotxa, resultant del projecte Carboneig 2.0

La Garrotxa participa del Projecte BM-Rural, que pretén potenciar l’ús de l’energia renovable procedent de la biomassa forestal i marcar el camí de transformació del sistema productiu cap a un model baix en carboni. L’Associació ADRINOC i el Consorci SIGMA col.laboren en aquest programa, que promou l’associació Leader Ripollès Ges Bisaura junt amb altres grups d’acció local i la Generalitat de Catalunya, dins de la convocatòria del Projecte Clima del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.

L’objectiu d’aquesta actuació és donar un impuls i incentivar als propietaris de calderes de combustibles fòssils (gasoil i gas natural) perquè les substitueixin o bé n’instal•lin de noves que funcionin amb biomassa. Així, qualsevol particular o empresa (privada o pública), que s’hi vulgui acollir percebrà 9,70 euros per cada tona de CO2 que no s’hagi emès en comparació amb les emissions de la caldera d’origen. Al mateix temps, també disposarà d’un seguiment gratuït dels consums de biomassa fins a 31 de desembre de 2020 i una verificació anual de les emissions de la caldera.

Des del territori LEADER de la zona Nord-Oriental de Catalunya (tota la comarca de la Garrotxa, part de l’Alt Empordà, del Pla de l’Estany i també d’Osona), per poder-se acollir a la convocatòria d’aquest any, la data d’instal•lació de la caldera ha d’estar compresa entre el 15 de febrer de 2014 i el 31 de desembre de 2016 i la potència mínima de la caldera a presentar és de 50kW, i preferiblement 100kW.

Per inscriure’s cal posar-se en contacte amb el Consorci de Medi Ambient i Salut Pública, SIGMA -mitjançant el telèfon 972 274871-, per poder rebre informació dels passos a seguir. La data màxima per apuntar-se és el 30 de març i, en cas que se superi la demanda prevista, es prioritzaran les calderes amb més quilovats instal.lats, així com les empreses per davant dels particulars.