Select Page

A1Aquest divendres 6 de març, a dos quarts de vuit de la tarda, a la sala d’actes de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, s’inaugura l’exposició Seqüència Gelada – Imatges d’un comiat, un projecte artístic i documental realitzat per l’artista i periodista garrotxina Duaita Prats.

A partir d’una experiència casual viscuda amb l’olotí Francesc Gelada (1933-2013) al seu taller de llauner i artesà, l’autora planteja un discurs gràfic que genera preguntes sobre els lligams amb els llocs que la quotidianitat ha fet nostres, l’assumpció de la temporalitat de les coses materials i el valor dels espais de la memòria o l’equilibri urbà entre la conservació i la renovació.

La instal·lació consta de més de quaranta fotografies seriades, fetes per l’autora amb el seu mòbil durant el recorregut que va fer amb Francesc Gelada per l’habitatge i el taller del llauner el febrer de l’any 2013, poques setmanes abans que fossin enderrocats. El muntatge es completa amb diversos materials industrials reciclats i uns quants objectes capturats a l’escena, que en el nou context adquireixen la condició de fetitxes.

En l’exposició es projecta també el curtmetratge que l’artista ha realitzat com a part del treball, amb imatges d’arxiu cedides per Olot Televisió i que compta amb la col·laboració del grup Harvest i el duo Duot a la banda sonora. L’exposició, produïda per l’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot, romandrà oberta fins al 29 de maig, en l’horari habitual de l’Arxiu.