Select Page

programa_3_12_14Productors de producte local, cuiners, comercialitzadors i consumidors debatran el proper dimecres dia 3 de desembre a Olot sobre quines són les claus que han de permetre generar valor a tota la cadena agroalimentària de proximitat. La jornada, que es convertirà en el primer acte que se celebrarà l’aula de tast de la nova Plaça Mercat d’Olot, posa el punt i final al projecte de cooperació Vincles que han impulsat aquest any 2014 l’Associació de Placers d’Olot, l’Associació de Comerciants d’Olot, l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, la SAT de la Vall d’en BAS, Turisme Garrotxa, l’Institut Municipal de Promoció d’Olot, la Fundació Privada Garrotxa Líder i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. L’acte compta amb el finançament del Pla Anual de Transferència Tecnològica 2014, del Departament d’Agricultura Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

Sota el títol “Claus per generar valor a la cadena agroalimentària”, la jornada s’estructurarà en dues parts: Una primera, en què es presentaran els resultats dels projectes Vincles i Kilòmetre 0 a l’escola, així com el projecte Experiències, impulsat per l’IMPO; i una segona, en què el periodista Joel Tallant moderarà una taula rodona participada pel productor de formatges de pastor de l’empresa Mas Marcè de Siurana, Manel Marcè, la promotora de la plataforma de comercialització MM-IK, Bernadette Farriol, el cuiner Ignasi Camps, del Restaurant Ca l’Ignasi de Cantonigrós i la representat del Grup de Consum Agroecològic La Rauta, Paula Fonallà

El projecte Vincles, sorgit del programa de desenvolupament local “Garrotxa, Territori Intel·ligent”, ha centrat el seu objectiu a cercar noves fórmules de comercialització del producte de proximitat en la qual tots els actors de la cadena de valor hi guanyessin.