Select Page

IMG_3008_brEl casal de Maià de Montcal ha guanyat el primer dels Premis Medi Ambient CILMA 2013-2014. El jurat ha destacat el destacat estalvi energètic que les mesures proposades han suposat a l’edifici. En concret, “es tracta d’un estalvi del 58% mitjançant petites accions com la substitució de radiadors elèctrics, la revisió de tancaments i els canvis en l’enllumenat interior. En el projecte s’hi han implicat tant els usuaris i entitats responsables del centre com els tècnics i regidors de l’Ajuntament”. L’Alcalde de Maià de Montcal, Joan Gainza (segon per l’esquerre a la fotografia), ha recollit aquest dimarts 25 de novembre el premi del CILMA, guardonat amb 3.000€.

L’escola Doctor Sobrequés de Bescanó, el pavelló municipal de Vilablareix i l’escola el Frigolet de Porqueres han estat la resta de guardonats amb els Premis Medi Ambient CILMA, que distingeixen l’adopció de mesures d’estalvi energètic en edificis i equipaments municipals al llarg d’un any. S’hi han presentat 10 projectes i el jurat ha valorat especialment la reducció objectiva del consum energètic, el seguiment d’un programa d’actuacions i la implicació dels usuaris i responsables dels edificis o equipaments. El Premi Medi Ambient CILMA s’emmarca en la voluntat de la Diputació de Girona i del CILMA (Consell d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les Comarques de Girona) de promoure la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic.