Select Page

La Garrotxa registra l’índex més alt de recollida selectiva a les comarques gironines. Segons dades fetes públiques per la Generalitat de Catalunya, del total dels residus municipals, al conjunt de Catalunya la recollida selectiva neta, un cop extrets els residus impropis –els que no corresponen a la fracció on s’ha dipositat- és d’un 30,8% i d’un 28,44% a la demarcació de Girona. Amb un 33,2%, la Garrotxa encapçala el rànquing de les comarques gironines.

“Estem molts satisfets d’aquestes dades” ha assegurat el president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona, que segons ha remarcat “demostren l’encert de l’encàrrec que el Consell d’Alcaldes va realitzar al Consorci SIGMA l’any 2007 perquè posés en marxa un model de gestió de residus que, d’una banda, complís amb la normativa europea de la matèria i que, de l’altra, ho fes al mínim cost possible”. El president del Consell ha afegit que “si els ciutadans fan l’esforç per reciclar, com a administració hem de fer els possibles per tirar endavant la infraestructura que ens falta a la comarca: un centre de gestió de residus, una planta de triatge que garanteixi que no s’incrementi de forma important el preu del rebut dels propers anys i que ens ajudi a tancar el cercle iniciat l’any 2007”.

NP_Generalitat_residus_oct2014