Select Page

Presentació mesures de prevenció d'incendis forestalsLa Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona han presentat a la Garrotxa les mesures de prevenció d’incendis (franges de protecció) en les urbanitzacions, els nuclis de població, les edificacions i les instal·lacions situades en terrenys forestals. En una reunió que ha tingut lloc aquest dimecres 9 d’octubre al Consell Comarcal de la Garrotxa, el director dels Serveis Territorials d’Interior de la Generalitat a Girona, Albert Ballesta, el vicepresident de la Diputació de Girona, Miquel Calm, i tècnics de la Regió d’Emergències, Medi Natural i Protecció Civil han exposat als alcaldes de la comarca les actuacions de prevenció necessàries per garantir la seguretat de les persones i dels béns davant del risc.

Durant la reunió, s’ha posat de manifest l’obligatorietat de determinar una franja de protecció al voltant de les urbanitzacions i la necessitat de realitzar la neteja dels vials, camins interns i accés als terrenys. El president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona, ha subratllat “la importància de la reunió que respon a la voluntat de millorar la preparació, coordinació i resposta de les institucions implicades en la lluita contra els incendis forestals i sobretot la necessitat de garantir la seguretat de les  persones”.