Select Page

Diada Nacional CatalunyaLa Garrotxa ha viscut amb més intensitat que mai la commemoració de la Diada Nacional de Catalunya. Els actes, organitzats per quart any consecutiu pel Consell Comarcal juntament amb Òmnium Garrotxa, s’han iniciat aquest dimecres 10 de setembre amb la conferència que l’escriptora i periodista Patrícia Gabancho ha ofert amb el títol “1714-2014: per què som els mateixos”. Durant l’acte, que ha tingut lloc a la Sala El Torín d’Olot, el president del Consell Comarcal, Joan Espona, ha recordat que “per segon any consecutiu hem decidit avançar la conferència al dia 10 per no interferir en els actes organitzats per la Diada a Barcelona, que tornarà a ser una jornada històrica”. Espona ha assegurat “sentir-se molt orgullós de la resposta dels garrotxins i les garrotxines, que han omplert ràpidament el tram 17 de la Via Catalana”.

Coincidint amb la conferència de la Diada, el Consell Comarcal ha obsequiat amb la Senyera tots els municipis de la Garrotxa. El president del Consell Joan Espona i la presidenta Òmnium Núria Torres han fet entrega de la Senyera als alcaldes i alcaldesses de la comarca aquest dimecres 10 de setembre que, l’endemà, 11 de setembre a primera hora del matí han organitzat l’acte d’hissada. La commemoració de la Diada Nacional de Catalunya a la Garrotxa ha continuat amb la Marxa de Torxes que, per qüestions meteorològiques, no s’ha pogut celebrar al Volcà Montsacopa. La Plaça Major d’Olot ha estat el punt de trobada de la Marxa de Torxes que, després d’assajar la V al Passeig d’en Blay, ha conduït els participants a la Sala El Torín.

SONY DSC