Select Page

Adrinoc xerrades convocatoriaEl Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya ha publicat les bases de la nova convocatòria d’ajuts Leader. Aquests ajuts estan adreçats a les petites i mitjanes empreses turístiques i a les microempreses en general de la Garrotxa, Collsacabra i l’Alt Empordà i permeten obtenir fins a un 35% de subvenció a fons perdut d’inversions per a la creació, millora o ampliació de negocis. Les empreses que s’hi vulguin acollir ho podran fer fins el 2 d’octubre, data amb què finalitza el termini de presentació de sol·licituds.

La Generalitat de Catalunya ha aprovat destinar 3,2 milions d’euros per impulsar la diversificació econòmica de les zones rurals Leader. Amb aquesta nova convocatòria d’ajuts per al 2014 -que amb la partida provinent del fons Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) tindrà un import total de 7.302.371 d’euros- es preveu generar una inversió de més de 25 milions d’euros en els territoris rurals Leader de Catalunya, amb l’execució de més de 300 projectes, que comportaran la creació directa de més 300 llocs de treball i la consolidació d’uns 1.000 més de manera directa.

En el cas concret d’ADRI-NOC, amb àmbit d’actuació dels ajuts Leader a La Garrotxa i Alt Empordà, la nova convocatòria permetrà gestionar ajuts per valor de 600.000 euros. Un import igual al de la darrera convocatòria publicada el mes de desembre de 2013. De fet, aquesta nova convocatòria, complementa l’anterior que va sortir amb la meitat de l’import inicialment previst i que va permetre subvencionar 26 projectes que van generar una inversió directa de més d’1,7 milions d’euros. Amb aquestes inversions, 14 empreses s’han compromès a mantenir i consolidar la seva plantilla i es crearan 13 nous llocs de treball en 11 empreses més.

Totes aquestes empreses, amb l’assessorament d’ADRI-NOC i a part de fer la inversió, realitzen un procés d’implementació de plans de millora integrals de les seves organitzacions mitjançant l’aplicació de bones pràctiques empresarials en l’àmbit econòmic, ambiental i social. Aquest procés, es fonamenta en l’estratègia d’ADRI-NOC de procurar que els recursos públics derivats d’aquest programa no suposin únicament un guany individual per al qui els obté, sinó que reverteixin en un benefici directe al territori. Per exemple, fomentant la compra de productes i matèries primeres del territori, definint processos de planificació i gestió pressupostària, fomentant la innovació en processos i productes, identificant els impactes ambientals de l’activitat i aplicant mesures d’estalvi energètic i d’aigua, fomentant la implicació de les empreses en el teixit associatiu del territori o facilitant la formació continuada als treballadors i treballadores de les empreses.

A fi de donar a conèixer a totes les empreses del territori, els detalls d’aquesta nova convocatòria, el proper mes de setembre es duran a terme diverses jornades informatives:

Olot (sala de plens del Consell Comarcal de la Garrotxa):

-Dijous 4 de setembre a les 11 del matí

-Dimecres 17 de setembre a les 6 de la tarda

Figueres (sala d’actes del Consell Comarcal de l’Alt Empordà):

-Dimecres 3 de setembre a les 10 del matí

L’Esquirol (sala de plens de l’Ajuntament de l’Esquirol)

-Dilluns 15 de setembre a les 7 de la tarda

  Per a més informació: ADRI-NOC. Telèfon 972 27 16 00 (Olot) o a Figueres (972 503088) www.adrinoc.cat – info@adrinoc.cat