Select Page

Visita secretari Empresa i CompetitivitatEl secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, ha presentat aquest matí a la seu del Consell Comarcal de La Garrotxa la subvenció que ha atorgat la Generalitat al Consell Comarcal de la Garrotxa per impulsar el projecte “La Garrotxa, terra de volcans, cultura i identitat”. Torres s’ha reunit amb el president del Consell Comarcal, Joan Espona, i posteriorment, junt amb el president i la gerent de Turisme Garrotxa, Eduard Llorà i Turina Serra, ha visitat sobre el terreny una de les actuacions que s’inclouran en aquest projecte.

Aquest és un dels projectes que s’han beneficiat d’una de les 17 subvencions que ha atorgat la Generalitat a municipis catalans per a la posada en marxa de plans de millora turística. En concret, el Consell Comarcal de la Garrotxa ha rebut una subvenció de 389.167 euros per al desenvolupament del pla d’actuacions que té per objectiu fomentar l’oferta turística del municipi. Torres ha visitat el territori per conèixer sobre el terreny les accions de millora previstes en aquest projecte turístic. “La Garrotxa, terra de volcans, cultura i identitat” permetrà complementar la xarxa de senders Itinerànnia a partir d’itineraris circulars que surten des de diferents municipis. Entre altres accions, també es posarà en marxa l’aplicatiu Garrotxa-Itinerànnia” i se senyalitzaran diferents elements patrimonials, que es podran interpretar a través de les noves tecnologies. El president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona, ha agraït “la subvenció de la Generalitat per tirar endavant un projecte molt ambiciós i que és el resultat de la suma d’esforços entre tots els ajuntaments de la comarca”. De la seva banda, el secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, ha subratllat “la importància del projecte amb el que la Garrotxa continuarà treballant per consolidar una oferta de turisme de qualitat que deixarà petjada en el territori”. 

SONY DSCEl pressupost global que la Generalitat ha destinat a la concessió d’aquestes subvencions ha estat de 6.455.000 euros. Aquests ajuts es financen gràcies als ingressos generats per l’Impost sobre les estades en establiments turístics i tenen per objectiu posar al servei dels ens locals del sector turístic català un programa de subvencions per afavorir que les destinacions turístiques catalanes millorin la seva competitivitat. Aquesta línia va en sintonia amb el que proposa el Pla Estratègic de Turisme de Catalunya, apostar per un model turístic competitiu, sostenible i de qualitat a partir de l’equilibri territorial, la diversificació de l’oferta, l’orientació a la demanda, la desestacionalització i la innovació de producte, per fer del turisme una activitat generadora de riquesa i d’ocupació al servei de la ciutadania.