Select Page

Ple extraordinari Consell ComarcalEl Consell Comarcal ha aprovat per unanimitat la proposta d’adquisició directa de les finques on s’ubiquen les instal.lacions del dipòsit controlat de residus de la Garrotxa. La compra, que ha rebut el vot favorable de tots els consellers de CiU, PSC-PM i ERC-AM en el ple d’aquest dijous, ve motivada per la finalització del contracte d’arrendament que el Consell havia subscrit amb els propietaris dels terrenys i la necessitat de disposar en propietat de l’abocador comarcal, situat al terme municipal de Beuda.

L’any 1986 i gràcies a la feina realitzada per la Mancomunitat Intermunicipal de la Garrotxa, la comarca va començar a treballar en una gestió conjunta del tractament de residus. Per aquest motiu, es va encarregar un estudi que determinés la millor ubicació per al futur abocador comarcal que, a l’any 1988, es va posar en funcionament als terrenys del Clot de les Mules dins del terme municipal de Beuda. El setembre de l’any 2012, va finalitzar la vigència del contracte d’arrendament que el Consell havia signat amb els propietaris de les finques. Tot i que les dues parts van acordar la pròrroga del conveni, es van iniciar també les converses que han finalitzat amb l’opció de compra dels terrenys per part del Consell Comarcal. “Han estat unes negociacions llargues, però que han valgut la pena perquè permeten que la Garrotxa disposi, per primera vegada, de les instal·lacions de l’abocador en propietat” ha explicat el president del Consell Comarcal, Joan Espona. Espona ha volgut “agrair el suport dels dos grups de l’oposició en aquest acord de comarca que, de la mateixa manera que la compra de les gosseres de la setmana passada, s’ha aprovat per unanimitat”.

Aquesta adquisició respon a la voluntat del Consell de disposar en propietat dels terrenys de l’abocador comarcal, una instal.lació en funcionament que està prestant un servei públic obligatori per als ajuntaments, que han delegat aquesta competència al Consell Comarcal. També es deu a la necessitat de ser titular dels terrenys del dipòsit controlat de residus on s’han fet i es fan actuacions de millora per garantir-ne el seu bon funcionament.

Una mitjana de 25.000 tones de residus entren anualment a l’abocador de Beuda, que té una vida útil de més de 10 anys, que és previst que s’ampliï amb la posada en marxa del futur Centre de Gestió de Residus. A més, una vegada clausurada aquesta instal·lació, caldrà portar-hi a terme un manteniment i control posterior al seu segellat per un període mínim de 10 anys més.

SONY DSCLa compra dels terrenys del dipòsit controlat de residus de la Garrotxa s’ha aprovat amb import de 604.912,85 euros. Es continua així amb el compromís del Consell de destinar els recursos disponibles a les actuacions que permetin racionalitzar la despesa. Després de la compra de les gosseres comarcals aprovades amb la unanimitat del ple de la setmana passada, aquest dijous s’ha donat llum verd a l’adquisició de les finques del dipòsit controlat de residus de la comarca. D’aquesta manera, la Garrotxa disposarà per primera vegada en propietat de dues instal.lacions amb les quals el Consell compleix amb l’obligació de garantir la prestació de serveis públics bàsics, que li han estat delegats pels ajuntaments.

D’altra banda, en el ple d’aquest dijous, el Consell Comarcal ha desistit del procediment d’adjudicació del contracte del servei de recollida de deixalles de proximitat de la Garrotxa aprovat el passat mes de desembre. Després de la resolució del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic al recurs interposat per una de les empreses que es va presentar al concurs, el Consell ha previst demanar assessorament i aclariments sobre l’execució d’aquesta resolució i obre la possibilitat a iniciar de nou aquest procés. El plenari (amb els vots a favor de CiU i ERC-AM i l’abstenció del PSC-PM) ha facultat el president perquè porti a terme les actuacions acordades i que l’empresa que fins ara realitzava aquest servei el continuï oferint de forma transitòria fins a la nova adjudicació.