Select Page

SONY DSCEl Consell Comarcal de la Garrotxa comprarà les instal·lacions del centre de recollida i custòdia d’animals domèstics de la comarca. El ple d’aquest dijous 10 de juliol ha aprovat per unanimitat (amb els vots dels consellers de CiU, PSC-PM i ERC-AM) la proposta per a l’adquisició de la finca, situada al sector de Les Planotes d’Olot, per un import total de 265.151 euros. D’aquests, 250.140 (un 94%) vénen finançats pel Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat de Catalunya del període 2008-12. El Consell ha optat així per canviar el destí de la subvenció que inicialment havia demanat al PUOSC per a la construcció d’un edifici per a serveis municipals al costat de la seu actual.

Una vegada formalitzada la compra de les gosseres, el Consell té previst arranjar el camí d’accés a Can Mali a més de realitzar diferents actuacions de millora a les instal·lacions que acullen aquest servei comarcal. Els treballs tindran un cost de 112.754 euros que, en la seva pràctica totalitat (106.371 euros) també vénen finançats pel PUOSC.

El Consell Comarcal de la Garrotxa havia presentat al Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya, el projecte per a la construcció d’un edifici per a serveis municipals. Amb un pressupost total de 610.000 euros, el PUOSC 2008-12 havia concedit al Consell 482.000 euros de subvenció que ara es destinaran -a més de la compra i millora de les instal·lacions de la gosseres comarcals i el condicionament del camí d’accés- a l’arranjament i millora de tres altres camins: el de Sant Ferriol a Quatre Camins de Beuda, el de Guitarriu de Sales de Llierca i el camí vell de Sant Jaume a Montagut, tram de Castellar d’Argelaguer.

Amb aquesta decisió, el Consell referma el seu compromís destinar els recursos disponibles a aquelles actuacions sostenibles en el temps i que permetin racionalitzar la despesa. Amb la compra de les gosseres comarcals, la Garrotxa disposarà per primera vegada en propietat d’un centre de recollida i custòdia d’animals domèstics que, fins al moment, suposava un cost de 27.000 euros anuals en concepte de lloguer de les instal·lacions. “Amb aquesta compra tanquem una assignatura pendent que teníem com a Consell Comarcal des de fa 30 anys” ha assegurat el president Joan Espona que també ha agraït “a tots els consellers el vot favorable amb un tema de comarca”.

En el ple d’aquest dijous a la nit, i entre altres qüestions, el Consell també ha aprovat la pròrroga de la concessió del servei de recollida i custòdia d’animals de companyia. A principis d’any el Consell va aprovar el contracte del servei a l’associació protectora Terra Viva per als primers sis mesos de l’any que, amb la proposta d’avui, allarga el seu termini fins a 31 de desembre de 2014. Actualment, les gosseres comarcals acullen una seixantena de gossos i des de principis d’any s’han realitzat 63 adopcions.