Select Page

RP Garrotxa terra volcansLa Direcció General de Turisme ha concedit una subvenció de 389.167’93€ a “La Garrotxa, terra de volcans, cultura i identitat”, el projecte presentat pel Consell Comarcal de la Garrotxa als Plans de foment territorial del turisme. Turisme Garrotxa ha coordinat el projecte comarcal juntament amb les actuacions proposades pels ajuntaments. El de la Garrotxa ha estat un dels 17 projectes de tot Catalunya que ha admès la Generalitat dins la convocatòria de Plans de foment que, en total, ha rebut 114 sol•licituds.

“La Garrotxa, terra de volcans, cultura i identitat” és un ambiciós i innovador projecte turístic -que s’ha presentat aquest dimecres 9 de juliol a la tarda al Consell Comarcal de la Garrotxa- i que suposarà l’execució d’una vintena d’actuacions perquè la comarca continuï millorant i avançant a favor d’un model de turisme sostenible amb una oferta de qualitat.

Entre aquestes propostes destaca el Parc dels Volcans, promogut l’Ajuntament d’Olot. El regidor de Promoció de la Ciutat d’Olot, Estanis Vayreda, ha explicat que “hem presentat dues actuacions dins d’aquest projecte com són la millora dels accessos al volcà Montsacopa i la construcció d’una nova oficina de turisme en un espai cèntric de la ciutat “.

Garrotxa Cultour és l’altre gran projecte inclòs a “La Garrotxa, terra de volcans, cultura i identitat”. A partir d’un inventari exhaustiu del patrimoni històric de la comarca es senyalitzaran 65 elements patrimonials (ermites, espais naturals i històrics…), la identificació de 15 rutes i la col•locació de plafons informatius als 21 municipis de la comarca. Tot aquest contingut serà consultable els 365 dies l’any amb la creació de recursos digitals que –en diferents idiomes i destinats sobretot a famílies i adults- donaran la possibilitat de conèixer més aspectes d’aquests indrets de la Garrotxa. En aquest sentit, es preveu la creació d’una aplicació mòbil, anomenada l’APP de les 15 rutes, que s’afegirà a l’APP Garrotxa-Itinerànnia. Aquestes accions de divulgació i interpretació del patrimoni, juntament amb la implantació d’emissors wifi a la Xarxa de Punts Digitals d’Informació Turística i l’adquisició d’un software per al recompte de visitants i la compra d’un sistema de control per a l’ocupació en allotjaments, formen part segons ha explicat el president de Turisme Garrotxa, Eduard Llorà, de “l’aposta per posar les noves tecnologies a l’abast de la gent perquè la comarca esdevingui una destinació intel•ligent”.

D’altra banda, i amb l’objectiu de millorar l’accessibilitat, la mobilitat i la seguretat a diferents instal.lacions d’interès turístic de la Garrotxa, també es contempla la col•locació de senyalització, la construcció d’aparcaments i el condicionament de zones de pícnic, entre altres accions, als diferents municipis de la comarca. “És un projecte molt important per la comarca per la inversió total de les actuacions que es portaran a terme i pel fet que hem anat tots a una a presentar actuacions que beneficien tot el territori” ha assegurat el president del Consell Comarcal, Joan Espona. Espona ha agraït “a tots els ajuntaments haver presentat conjuntament aquest projecte i el treball que realitza Turisme Garrotxa”.

“La Garrotxa, terra de volcans, cultura i identitat” té un pressupost total de 648.616 euros, dels quals un 60% vindran finançats per la Generalitat de Catalunya a través del Pla de foment territorial del turisme, és a dir, 389.167’93€, mentre que la resta d’aportacions aniran a càrrec dels ajuntaments que han sol•licitat cada actuació. Els fons provinents del programa FEDER també contribueixen al confinançament del Garrotxa Cultour que, amb 400.000 euros de pressupost, suposaran una inversió total d’un milió d’euros en els propers dos anys al conjunt de la Garrotxa. Les accions programades han d’haver finalitzat abans de la tardor de 2015 i són el resultat de la suma d’esforços dels ajuntaments de la Garrotxa que, amb Turisme Garrotxa i el Consell Comarcal, han estat els impulsors de “La Garrotxa, terra de volcans, cultura i identitat”, el desè projecte amb millor puntuació de tot Catalunya dins la convocatòria dels Plans de foment territorial del turisme.