Select Page

Exposició JMMelcioEn el marc de l’XI Biennal Olot-Fotografia, la mostra internacional que convoca l’associació cultural Olot Fotografia, l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa i el Museu de la Garrotxa han organitzat l’exposició Josep M. Melció Pujol. Retrats (1980-1988), que es podrà veure a la Sala Oberta del Museu de la Garrotxa del 12 de juliol al 24 d’agost de 2014.

L’exposició presenta una cinquantena de retrats realitzats per l’autor entre els anys 1980 i 1988, alguns dels quals van aparèixer en revistes culturals olotines d’aquesta dècada, especialment Gra de Fajol i Vitrina. S’hi poden veure, entre d’altres, imatges d’Antoni M. Badia Margarit, Oriol de Bolòs, Xavier Bulbena, Josep Congost, Alexandre Cuéllar, Josep M. Dou, Miquel de Garganta, Ernest Lluch, Domènec Moli, Ramon Pla i Coral, Adelaida Plana, Miquel Plana, Teresa Planagumà, Jordi Pujiula, Josep Pujol, Josep M. de Solà-Morales i Gil Vidal.

Josep M. Melció Pujol, mossèn Mel (Banyoles, 1935-Olot, 2013), va compaginar el ministeri sacerdotal, que va exercir en diferents parròquies de la Garrotxa a partir de 1970, amb la seva afició a la fotografia. En aquest aspecte, va destacar en el reportatge periodístic, en la fotografia de paisatge i en el retrat. Les seves imatges apareixen en diverses publicacions periòdiques i en nombrosos llibres sobre la comarca, com Caminant per l’Alta Garrotxa, de Ramon Sala i Narcís Puigdevall, un clàssic de la bibliografia local. Actualment, el seu fons fotogràfic es conserva a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa.

La inauguració tindrà lloc aquest dissabte, 12 de juliol, a les 12 del migdia.