Select Page

SONY DSC

El secretari d’Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat, Carles Sala, s’ha reunit aquest dijous 12 de juny amb els alcaldes/esses de la Garrotxa per explicar els eixos principals d’actuació de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, de la qual és el president. En el Consell d’Alcaldes, que ha tingut lloc a la sala de plens del Consell Comarcal, Sala ha explicat que “la voluntat d’aquestes reunions és fer arribar a tot el territori de Catalunya els principals eixos d’actuació del Govern en matèria d’habitatge i difondre les mesures que s’han posat en funcionament darrerament per tal que els ajuntaments puguin informar adequadament als seus ciutadans”. Les diverses actuacions que s’han dut a terme des de la Generalitat destinades a aspectes relacionats amb l’habitatge han arribat a un total de 24.472 llars de Catalunya.

Carles Sala ja s’ha reunit amb alcaldes de les Terres de l’Ebre, de la Segarra, el Baix Camp, el Baix Penedès, l’Alt Empordà, el Berguedà, el Tarragonès, i el Montsià i està previst que es vagin fent aquestes sessions informatives per totes les comarques de Catalunya. Sala va explicar els dos eixos d’actuació del Pla pel dret a l’habitatge aprovat la setmana passada pel Govern: l’eix social i l’econòmic. Va fer un repàs de les mesures que té el Govern per evitar que les famílies perdin el seu habitatge per problemes econòmics: prestacions per a pagar el lloguer, ordinàries i urgents, prestacions per a persones que ja han estat desnonades, actuació de la Mesa d’emergències socials i el servei Ofideute, que fa mediació entre famílies sobreendeutades i les entitats financeres.