Select Page

foto HomenatgeAmb motiu de la Setmana Internacional dels Arxius, que se celebra del 9 al 15 de juny, l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa ha organitzat dues activitats, que tindran lloc aquest dissabte 14 de juny. A les 11 del matí, hi haurà una visita guiada a l’Arxiu, en la qual els assistents podran recórrer les instal.lacions de l’equipament, començant pel moll de càrrega i descàrrega, continuant pels dipòsits especials i els dipòsits comuns i acabant a la sala de consulta, on, a més de la biblioteca auxiliar, els visitants podran veure una petita exposició que mostra els programes de les Festes del Tura editats en els últims cinquanta anys. Aquesta mostra romandrà oberta fins al 30 de setembre.

A les set de la tarda, a la sala d’actes de l’Arxiu, Narcís Selles presentarà els resultats de la Beca Ernest Lluch de Ciències Socials i Humanes que va obtenir l’any 2012. En el treball, titulat Camp artístic, processos culturals i dinàmica sociopolítica a Olot durant la II República, l’autor avança en el coneixement de les relacions entre l’art i els republicanismes durant els anys de la Segona República a Olot, no des de l’anàlisi d’obres d’art concretes ni del seguiment de la trajectòria de determinats artistes, sinó des de l’estudi de les infraestructures (les escoles d’art, la foneria Barberí, les sales d’exposicions, etc.) i de les ideologies en què es va assentar el desplegament artístic a la ciutat durant els anys trenta.