Select Page

B

A partir del proper divendres 13 de juny s’introdueixen una sèrie de novetats als contractes que, en matèria de consum, es portin a terme a partir d’aquesta data. El 29 de març va entrar en vigor la Llei 3/2014 que modifica la normativa per a la defensa dels consumidors i usuaris i altres lleis complementàries mentre que la seva aplicació es farà efectiva a partir del 13 de juny.

Les novetats més importants que cal tenir en compte són les següents:

  • El dret dels consumidors a rebre la factura amb paper sense cap cost afegit. La factura electrònica necessitarà el consentiment exprés del consumidor.
  • L’entrega dels béns en les compres a distància o fora d’establiment serà de 30 dies naturals des del contracte, si no es pacta un termini diferent.
  • El dret de desistiment s’amplia fins a 14 dies naturals des de la recepció del bé per productes, i des de la data del contracte per serveis.
  • La penalització per incompliment de contracte ha de ser proporcional al número de dies pendents per finalitzar el contracte.
  • Les comunicacions comercials telefòniques només es podran realitzar de les 9 a les 21h en dies laborables.
  • L’empresari que es posi en contacte telefònicament amb un consumidor per fer-li una oferta haurà de facilitar la informació contractual amb un suport durador (paper, fax, correu electrònic…). El consumidor només quedarà vinculat a l’oferta mitjançant la seva signatura, no serà vàlida la gravació telefònica.

SONY DSCSONY DSCL’explicació de les novetats en la defensa dels consumidors i usuaris ha estat un dels temes de la xerrada que l’Oficina de Consum de la Garrotxa ha ofert aquest dimecres 4 de juny al Casal de la Gent Gran de Sant Joan les Fonts. Una seixantena de persones han assistit a aquesta trobada, organitzada per l’Oficina de Consum i el Casal de la Gent Gran de Sant Joan, amb la qual es volen apropar els temes de consum als diferents pobles de la comarca per resoldre els dubtes i les qüestions que els plantegin els seus ciutadans.

Per més informació podeu dirigir-vos a l‘Oficina de Consum de la Garrotxa, ubicada a la planta baixa del Consell Comarcal de la Garrotxa (Avinguda Onze de setembre, 22 d’Olot) o bé al telèfon 972 27 60 44.