Select Page

14 joves de diferents municipis de la comarca han participat de la tercera trobada de la Taula Comarcal programada per aquest curs 2013-14. La reunió, organitzada aquest divendres 9 de maig per la Xarxa Comarcal de Joventut a l’Espai Jove l’Ideal d’Olot, ha tractat el tema salut, escollit per els mateixos joves a la primera taula que es va celebrar el novembre.

TaulajovesLa tercera Taula Jove Comarcal va començar amb una dinàmica amb la qual els joves havien de contestar dues preguntes (creus que tens una vida saludable? creus que la teva salut està a les teves mans?) que permetien tenir una idea general del concepte que aquest col•lectiu té sobre temes de salut. Tot seguit, la psicòloga Marina Marull aportava una reflexió de com pot afectar-nos a la nostra salut, quin concepte de salut tenim,… mitjançant una dinàmica de grup. A continuació, la persona responsable de la Tarda Jove de l’Hospital Sant Jaume, Chus Penas, va explicar els recursos que hi ha per als joves de la comarca segons temàtiques i problemàtiques, i que es poden trobar a la web pàgina garrotxajove.cat. Al final de la sessió es va repartir material de la campanya Estimar no fa mal.

L’actual Taula Jove Comarcal està formada per 2 o 3 joves de cada municipi de la Garrotxa que disposa de tècnic de joventut. Les edats dels participants són d’entre 16 a 25 anys que actuen de portaveus del seu municipi, recollint qualsevol temàtica que es vulgui treballar a la taula i alhora fent-se ressò del que es decideixi o es tracti. Es convoquen 3 trobades l’any, i cada trobada es tracta un tema d’interès juvenil.

La Taula va néixer amb l’objectiu de ser un espai de participació, d’intercanvi de propostes on els joves són els protagonistes en tot el procés de disseny, realització i avaluació de les accions comarcals dirigides al seu col•lectiu. La seva posada en marxa complementa el cercle, format fins al moment per la taula política i la tècnica.