Select Page

SONY DSCEl Consell Comarcal de la Garrotxa ha aprovat en el ple d’aquesta nit les noves bases que regularan la convocatòria d’ajuts individuals de menjador escolar i desplaçament per al proper curs. Els consellers de totes les formacions del plenari (CiU, PSC-PM i ERC-AM) han votat a favor dels nous criteris fixats pel Departament d’Ensenyament que tenen per objectiu homogeneïtzar els barems de concessió d’aquests ajuts a tot Catalunya. D’aquesta manera, i a instàncies del Síndic de Greuges, el Departament d’Ensenyament ha acordat amb el conjunt de consells comarcals del país, la revisió i modificació de les bases que regularan la propera convocatòria d’ajuts pel curs escolar 2014-2015.

“Un dels aspectes que es veurà modificat i que té major afectació a la Garrotxa és que les beques es concediran per motius socioeconòmics, així no es reconeixeran els ajuts que per criteris exclusivament geogràfics es concedien a raó de la distància entre el domicili i el centre escolar dins d’un mateix municipi”, ha explicat la consellera d’Ensenyament del Consell Comarcal, Mar Roca, que ha afegit que “això no vol dir que tots aquests escolars es quedin sense ajuts ja que si compleixen amb el criteri i barem socioeconòmic podran acollir-se a la convocatòria”.

Tot i votar-hi a favor, el representant del grup del PSC-PM al Consell, Jordi Valverde, ha manifestat que no comparteixen aquest canvi i ha considerat que des del Consell Comarcal “alguna cosa hem de dir” i es va comprometre a fer arribar per escrit al Consell Comarcal el desacord del seu grup polític respecte aquest punt. El president del Consell Comarcal, Joan Espona, ha explicat que “tampoc estem d’acord amb tots els criteris i canvis que s’han proposat per part del Departament, a instàncies del Síndic de Greuges, respecte a aquesta qüestió i així ho farem saber a la Generalitat, no obstant hem de votar favorablement per responsabilitat perquè els ajuts puguin tirar endavant”.

El grup d’ERC-AM també ha donat suport a la nova convocatòria de bases que regularan la convocatòria d’ajuts individuals de menjador escolar i desplaçament per al proper curs. El període per sol•licitar els ajuts s’obrirà el 26 de maig i finalitzarà el 13 de juny d’enguany.

SONY DSCEn el Ple d’aquest dijous també s’ha aprovat inicialment el projecte d’adequació del vas del Dipòsit Controlat de Residus Municipals de la Garrotxa i es va delegar a favor del president el procés de contractació relativa a aquesta actuació que ha de permetre poder adequar una nova cel•la d’abocament. Els dos punts van ser aprovats per unanimitat de tots els grups polítics.