Select Page

FONT_ANGELAquest dissabte 29 de març, l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa i l’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot organitzen una visita pel centre de la ciutat d’Olot a càrrec de l’historiador Xavier Puigvert i Gurt (Olot, 1966). L’acte és el primer del cicle “Itineraris personals”, en el qual, cada trimestre, una persona coneguda farà una visita guiada per la ciutat i explicarà el seu Olot, amb un recorregut motivat per la seva afinitat professional o sentimental.

El recorregut d’aquest dissabte consistirà en un passeig pel nucli antic que s’aturarà en set espais prèviament seleccionats per la seva rellevància en la història urbana local: el Firal, la plaça d’Esteve Ferrer, la plaça Móra, la plaça Major, el carrer de la Proa, el carrer de Santa Magdalena i, finalment, la plaça del Palau. El guia hi comentarà els edificis més destacats, segons el seu criteri, i evocarà els episodis històrics que hi han tingut lloc o els personatges que hi han viscut.

L’itinerari s’iniciarà a les 11 del matí a la plaça del Puig del Roser, davant la seu de l’Arxiu, i tindrà una durada aproximada de dues hores. L’acte és obert a tothom.