Select Page

16 joves de diferents municipis de la Garrotxa han participat de la segona trobada de la Taula Comarcal programada per aquest curs 2013-14. La Xarxa Comarcal de Joventut ha organitzat la sessió, que ha tingut lloc aquest divendres 21 de febrer a l’Espai Ideal d’Olot, i que s’ha centrat en una única temàtica escollida pels mateixos joves: el treball.

La trobada ha començat amb una dinàmica de grup amb la que els joves han hagut d’explicar com i on es veuen d’aquí deu anys. A continuació, se’ls ha presentat tot el contingut sobre els temes relacionats amb el món del treball que incorpora la pàgina web del Servei de Joventut del Consell Comarcal, www.garrotxajove.cat. També se’ls ha recordat que poden fer arribar qualsevol dubte o consulta que tinguin al tècnic de referència del seu municipi. La jornada, que ha finalitzat amb la intervenció de les tècniques d’ocupació de l’Ajuntament de Girona, ha tingut molt bona resposta per part dels assistents, que han expressat la seva voluntat i motivació per continuar endavant amb el projecte.

L’actual Taula Jove Comarcal està formada per 2 o 3 joves de cada municipi de la Garrotxa que disposa de tècnic de joventut. Els participants -d’edats compreses entre els 16 i els 25 anys- actuen de portaveus del seu municipi, recollint qualsevol temàtica que es vulgui treballar a la taula i alhora fent-se ressò del que es decideixi o es tracti. La Taula Jove Comarcal es convoca tres vegades l’any i es centra en una temàtica diferent escollida prèviament pels mateixos integrants.

La Taula Jove Comarcal va néixer amb l’objectiu de ser un espai de participació, d’intercanvi de propostes on els joves són els protagonistes en tot el procés de disseny, realització i avaluació de les accions comarcals dirigides al seu col•lectiu. La seva posada en marxa complementa el cercle, format fins al moment per la Taula Política i la Tècnica.