Select Page

SONY DSCEl Consell Comarcal de la Garrotxa juntament amb 6 Ajuntaments de la comarca ha posat en marxa un projecte que permet donar feina a 8 persones en situació d’atur. El passat mes de desembre, es va iniciar aquest programa ocupacional que, a més i durant sis mesos, permetrà fer actuacions de millora als municipis d’Argelaguer, Les Preses, Sant Jaume de Llierca, Santa Pau, Tortellà i la Vall d’en Bas.

Cada Ajuntament ha planificat els treballs que porten a terme els participants a aquest projecte ocupacional al seu municipi. Així, les persones contractades s’encarreguen de diferents tasques de millora i adequació dels espais, serveis i equipaments municipals. A més, des d’aquesta mateixa setmana i dins l’horari laboral, ha iniciat una formació sobre noves tecnologies que forma part d’un certificat de professionalitat que acredita els coneixements adquirits i que permet la convalidació parcial amb estudis de formació professional del sistema educatiu. A més, els ha de facilitar l’accés a una futura recerca de feina.

El Consell Comarcal de forma conjunta amb 6 Ajuntaments de la comarca s’ha acollit a la convocatòria oberta pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i que compta amb el cofinançament d’aquest, del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i del Fons Social Europeu. Els beneficis del programa són múltiples i reverteixen no només en els participants sinó en la societat en general, ja que gràcies a la feina realitzada hi ha una millora d’equipaments, serveis i activitats dels municipis dels quals en prenen part.