Select Page

Programa 2n Forum emprenedorsAquest divendres 14 de febrer tindrà lloc a l’Institut la Garrotxa d’Olot el Segon Fòrum de joves emprenedors en l’àmbit rural. L’Especialitat d’Agrària i Jardineria de l‘Institut la Garrotxa organitza aquesta jornada, que compta amb la col.laboració del Centre Integral de Formació Professional de la Garrotxa, l’Escola de Capacitació Agrària de l’Empordà i el grup Leader ADRI-NOC.

La presentació de les ajudes adreçades als joves agricultors dins del programa de Desenvolupament Rural a càrrec del Sr. Jordi Serra, cap de la sessió de modernització de l’empresa agrària del Serveis Territorials del Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya a Girona obrirà el 2n Fòrum de Joves Emprenedors en l’Àmbit Rural. A continuació, el Sr. Jordi Terrades, director del Programa Leader a la Garrotxa i l’Alt Empordà, informarà de les ajudes del programa Leader per a les empreses no agràries de l’àmbit rural.

Les jornades també inclouran un espai de presentació d’experiències d’èxit de negocis de l’àmbit rural com són els casos de:
– Mas Colomer d’Esponellà dedicat a la venda directa de llet i producció de iogurts
– Llagurt, empresa especialitzada en l’elaboració i venda de iogurts i gelats artesanals
– Ecovedella.Cat, que comercialitza a través d’internet vedella ecològica criada a la Vall d’en Bas
– Mas les Eroles, productor de melmelades de l’horta de Can Juanals a la Vall d’Aro
– Arròs de l’Estany de Pals, que treballen en el conreu i la venda directa d’arròs de proximitat
– Menja’m Serrat Agrocuina, empresa familiar dedicada a l’elaboració i venda de plats precuinats seguint la cuina tradicional i amb productes de proximitat

El Fòrum finalitzarà amb un debat i taula rodona entre els ponents i un dinar posterior durant el qual es vol crear un espai de contacte entre tots els assistents per tal que puguin intercanviar experiències i opinions.

El Fòrum de Joves Emprenedors en l’Àmbit Rural va començar l’any passat amb un gran èxit de públic. Més d’un centenar de persones -procedents de diferents punts de les comarques gironines i d’Osona- van prendre part de la primera edició de les jornades, que volen ser un punt de trobada on els joves emprenedors que vulguin iniciar una activitat puguin aprendre d’experiències iniciades per altres joves que han aconseguit portar la seves idees empresarials a bon port. La idea del Fòrum és que es generin sinergies per tal que joves segueixin els exemples d’experiències d’èxit i iniciïn la creació de petites empreses en l’àmbit rural per tal de dinamitzar l’economia, evitar el despoblament i cuidar el medi ambient.