Select Page

CV Xerrades LeaderEl 30 de desembre es van publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya les bases de la convocatòria d’ajuts Leader per al 2013,  adreçats a les petites i mitjanes empreses agroalimentàries i turístiques i a les microempreses en general de la Garrotxa, Collsacabra, i l’Alt Empordà. Permeten obtenir fins a un 35% de subvenció a fons perdut d’inversions per a la creació, millora o ampliació de negocis. Les empreses que s’hi vulguin acollir tenen temps fins al 22 de febrer.

 

Per donar a conèixer els detalls de la convocatòria, s’han programat diferents jornades informatives que tindran lloc a:

– Olot (sala de plens del Consell Comarcal de la Garrotxa)

    • Divendres 24 de gener a les 10 del matí
    • Dimarts 28 de gener a les 6 de la tarda

– Figueres (sala d’actes del Consell Comarcal de l’Alt Empordà)

    • Dijous 23 de gener a les 10 del matí
    • Dimecres 29 de gener a les 5 de la tarda

ADRI-NOC convida a les empreses que estiguin interessades a rebre informació més detallada que assisteixin a aquestes jornades o bé que es posin en contacte amb l’equip tècnic de l’entitat, a Olot (972271600), o a Figueres (972503088).

Pel que fa a la darrera convocatòria d’ajuts LEADER -corresponent a l’anualitat 2012- les inversions realitzades per les empreses beneficiàries han suposat una inversió de prop de tres milions i mig d’euros al territori i una aportació de més de 1.200.000€ en forma de subvencions a fons perdut. Alhora, totes aquestes empreses amb l’assessorament d’ADRI-NOC, estan realitzant un procés d’implementació de plans de millora integrals de les seves organitzacions mitjançant l’aplicació de bones pràctiques empresarials en l’àmbit econòmic, ambiental i social. Aquest procés, es fonamenta en l’estratègia d’ADRI-NOC de procurar que els recursos públics derivats d’aquest programa no suposin únicament un guany individual pel qui els obté, sinó que reverteixin en un benefici directe al territori. Per exemple, fomentant la compra de productes i matèries primeres del territori, definint processos de planificació i gestió pressupostària, fomentant la innovació en processos i productes, identificant els impactes ambientals de l’activitat i aplicant mesures d’estalvi energètic i d’aigua, fomentant la implicació de les empreses en el teixit associatiu del territori o facilitant la formació continuada als treballadors i treballadores de les empreses.